Ramona Gabriel buscarà el seu tercer triomf a la Titan Desert amb l’equip Garmin-IXCOR

Toni Moreno i Miquel Llaudet completaran la formació en una edició considerada la més desèrtica i difícil de la història
La cita comptarà amb participants com ara Purito Rodríguez, Abraham Olano, Melcior Mauri, Núria Picas i Sylvain Chavane

La Diputació de Lleida ha acollit avui la presentació de l’equip Garmin-IXCOR que competirà a la Titan Desert by Garmin 2019, una esquadra en la qual destaca la presència de Ramona Gabriel, que buscarà el seu tercer triomf en aquesta mítica prova.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat Paco Cerdà i dels components de l’equip Garmin-IXCOR: Ramona Gabriel, Antonio Moreno i Miquel Llaudet. En la seva intervenció, Cerdà ha destacat que “és l’any de més participació lleidatana, aproximadament 40 esportistes de molt mèrit” i ha expressat que “independentment de l’esforç esportiu, d’exemple i de superació, podran comptar amb el suport de la Diputació”.
Per a Ramona Gabriel i Toni Moreno, aquesta serà la seva cinquena participació a la Titan Desert, mentre que per al Miguel Llaudet suposarà el seu debut a la prova. Es dona la circumstància, a més, que Ramona Gabriel i Toni Moreno venen de participar fent equip a l’Absa Cape Epic, en la qual van acabar setens per parelles mixtes.

En el cas de Ramona Gabriel, destaca el seu magnífic palmarès a la Titan, ja que acumula dos victòries (2016 i a la passada edició, la del 2018), un segon lloc (2017) i un tercer (2014). Ara buscarà, doncs, el seu tercer títol, una fita “en la qual hi ha molts factors per poder guanyar-la, que altres anys han anat rodats”, i “espera no tenir averies, trobar-se bé i tenir una bona navegació”. També ha expressat “sentir-se més tranquil·la amb l’equip d’enguany, un equip més reforçat, en ser tres persones.”

La Titan Desert by Garmin se celebrarà al desert del Marroc del 28 d’abril al 3 de maig. Constarà de sis etapes, durant les quals els 750 participants d’una vintena de països hauran d’afrontar un recorregut total de 640 kilòmetres i 5.900 metres de desnivell positiu.

En l’edició d’enguany, s’ha volgut donar més valor a l’orientació i la navegació (hi haurà una etapa íntegra sense tracks i part d’una altra en aquestes mateixes condiciones) i a la resistència a través de planes desèrtiques, dunes i muntanyes del Marroc (per exemple, a la cinquena etapa hi haurà un tram de pujada de 14 kilòmetres amb rampes de fins al 14% de desnivell), amb l’afegit que en acabar les etapes els participants conviuen en el mateix campament i en les mateixes condicions. Per tot això, des de l’organització no s’ha dubtat a qualificar la Titan 2019 com la més desèrtica i difícil de la història.

Per si no hi havia prou al·licients, aquesta serà l’edició amb més exciclistes professionals i esportistes de nivell, ja que prendran la sortida noms com ara Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, Oliver Avilés, Abraham Olano, Melcior Mauri, Núria Picas, Josep Betalú, Òscar Pujol i Sylvain Chavanel.

Lleida, 17 d’abril de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat