Ramon Tremosa presenta a l’IEI un llibre sobre les dos cares del projecte europeu

DuesEuropes-RamonTremosa_1-WEB

DuesEuropes-RamonTremosa_2-SLI

Rosa Maria Perelló ha participat en la presentació de ‘Dues Europes. Èxit econòmic, fracàs polític’, un recull d’articles que ha estat prologat per Carles Puigdemont

L’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dissabte al vespre la presentació del llibre ‘Dues Europes. Èxit econòmic, fracàs polític’, de Ramon Tremosa, amb pròleg de Carles Puigdemont.

La presentació s’ha celebrat a l’Aula Magna de l’IEI, un espai on l’eurodiputat català ha donat a conèixer una obra que té com a objectiu contribuir al debat al voltant d’Europa entre partidaris i escèptics, en un acte que ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, de l’escriptora Marta Alòs, de l’escriptor i periodista Francesc Canosa i del mateix Ramon Tremosa.

El llibre és una tria d’articles al voltant del tema, actualitzats i ampliats, que l’autor ha anat publicant al setmanari ‘El Temps’ en el darrer any i mig, tots ells amb el denominador comú de plantejar Europa com un aparent èxit d’integració econòmica i monetària, i com un model pel que fa a les seves àrees de lliure circulació de persones, béns, serveis i capitals, però envoltat també d’una aurèola de fracàs pel que fa al projecte d’unió política, amb temes damunt la taula com ara el Brèxit i l’euroescepticisme, i amb una imatge centralitzada, mancada de transparència i sotmesa al control dels grans capitals.

Nascut a Barcelona l’any 1965, Ramon Tremosa és economista i polític, professor titular del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona, en la qual és investigador en el Centre d’Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials (CAEPS). És també parlamentari europeu pel Partit Demòcrata Europeu Català.

Lleida, 30 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat