Quatre rutes d’entre 10 i 31 km a la 5a Marxa de Tardor del Baix Set

Marxa_Baix_Set_01

Marxa_Baix_Set_02

Marxa_Baix_Set_03

És una activitat no competitiva que organitzen els ajuntaments de Montoliu de Lleida i Sudanell que se celebrarà el dia 7 de novembre amb la participació d’uns 450 inscrits

 

El diputat Jordi Verdú ha participat en la roda de premsa de presentació de la 5a Marxa del Baix Set de Montoliu de Lleida, que se celebrarà el dia 7 de novembre.

La presentació, que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida, ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde de Sudanell, Ramon Biosca, i del tinent d’alcalde de Montoliu de Lleida, Josep Ramon Mòdol.

 

La Marxa és una activitat no competitiva, que enguany, com a gran novetat, tindrà la sortida i arribada a Sudanell, i que està organitzada pels ajuntaments de Sudanell i Montoliu de Lleida.

 

La Ruta Puput és la més curta i té 10 km, un passeig que recorre les serretes i les valls de Montoliu i les hortes del Canal d’Urgell. El seu recorregut és adequat per a grans i petits. La segona és la Ruta Esplugabous, té 19,8 km i hi predominen els boscos i les hortes de ribera, zona de rius i canals. El recorregut porta els caminants a gaudir d’un dels senders més espectaculars, el que segueix la llera del riu Set dins el PEIN de Mas de Melons-Alfés. La tercera és la Ruta Cigonya, de 24,1 km, i combina el paisatge d’hortes antigues i boscos de ribera amb terrasses baixes, amb les serres i altiplans de secà. És un recorregut d’exigència moderada, des del qual es poden contemplar zones com la Serra de les Vinyes, amb vistes a les valls del Set i del Segre. I finalment, la ruta més exigent és la Milà Negre, d’uns 31,7 km, que travessa zones de secà i d’horta, de boscos d’estepa, incorporant a més la pujada a tossals emblemàtics com els de Carrassumada, la Serra de les Vinyes, el Tossal de Montclús i la Serra de l’Abellar.

 

L’avituallament es donarà íntegre a la sortida, per qüestions de la Covid. Tots els participants rebran una motxilla de regal.

 

Jordi Verdú ha volgut destacar la vessant solidària de la marxa que té oberta la possibilitat de fer aportacions econòmiques que aniran destinades al Banc dels Aliments i Aspros.

 

La marxa està inclosa en el projecte Marxa.cat i vol promoure, segons ha explicat Josep Ramon Mòdol, “la pràctica saludable de l’esport, incentivant uns hàbits de vida saludables i conscienciant de la necessitat del respecte i cura del propi cos. A més, pretén afavorir el coneixement i respecte de l’entorn destacant el valor ecològic dels espais que rodegen Lleida i la necessitat de preservar-los, donant valor al territori en relació amb les persones i la seva historia, i conscienciant del valor dels productes propis i propers”.

 

L’organització espera uns 450 inscrits –la majoria en la distància dels 10 km, i comptarà amb l’ajuda d’una cinquantena de voluntaris. Respecte a la procedència dels participants, la majoria són del municipi de Lleida. Com en d’altres edicions, hi haurà inscrits de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de Reus i voltants, que participen en el recorregut llarg. En aquest sentit, tot i no ser una activitat competitiva, alguns del participants fan la marxa corrent.

 

Lleida, 28 d’octubre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat