Cada cap de setmana del mes de novembre, les cooperatives de Juncosa, el Soleràs i la Granadella i el Molí de Cuadrat Valley de l’Albagés acolliran les propostes culinàries dels restaurants L’Espurna, No Rules, Xirricló i Saroa, respectivament
El diputat Fermí Masot; el membre de la Cooperativa de Juncosa, Pere Guiu; la representant de Cuadrat Valley de l’Albagés, Blanca Casañola; el xef i cuiner del restaurant Saroa, Salvador Trabalón, i la tècnica de promoció econòmica i desenvolupament local de la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes, Sílvia Pallejà, han participat aquest divendres en la presentació del projecte ‘Entre Molins’, una proposta per valorar l’oli d’oliva verge i la gastronomia de l’oli durant el mes de novembre, que promou la Comunitat de Municipis de les Garrigues Altes, en el marc de la celebració de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia, ‘12 mesos 12 paisatges’. També hi han assistit la regidora de Joventut de Juncosa, Mirian Llauradó, els xefs de L’Espurna, L’arrosseria x No Rules i el Xirricló, Jesús Gimena, Ramon Tudela i Francesc Molins, respectivament; la diputada Núria Palau i el diputat Joan Simeón.
Es tracta d’una iniciativa en què cada restaurant convidat reinterpretarà la cuina amb l’oli, i fent-ho des de l’emplaçament on s’elabora. D’aquesta manera, les cooperatives de Juncosa, el Soleràs i la Granadella i el Molí de Cuadrat Valley acolliran les propostes culinàries dels restaurants L’Espurna, No Rules, Xirricló i Saroa, respectivament. Sílvia Pallejà ha explicat que va sorgir aquesta proposta —que compta amb un ajut de ‘Som Gastronomia’ de la Regió Europea de la gastronomia— que vam traslladar als deu molins que tenim a la comarca i s’hi van adherir quatre”.
El menú degustació, que constarà de tres aperitius, un plat principal i unes postres, segons ha explicat Salvador Trabalón, vindrà precedit per una visita guiada al molí i un tast d’oli. Les places per a cadascun dels quatre àpats estan limitades a 30 comensals i caldrà reserva prèvia, a través dels mateixos restaurants o les cooperatives participants. El preu de l’experiència serà de 80 € per comensal, i començarà a les 12.00 hores amb una visita guiada al molí i un tast d’olis.
Fermí Masot ha destacat que “des de la Diputació de Lleida donem suport a iniciatives com aquesta perquè potencien el món rural i sobretot el talent de les terres de Lleida, combinant-ho amb un producte tan relacionat amb els nostres pobles com és l’oli”.
Segons ha explicat Blanca Casañola, i coincidint amb l’inici de la campanya oleícola, es vol potenciar aquest producte d’alta qualitat, per la qual cosa s’oferiran uns menús degustació creats per a l’ocasió on es degustarà l’oli verd i “posar en valor el territori”.
En aquest mateix sentit s’ha manifestat Pere Guiu, que ha dit que “la campanya es presenta molt bé, amb bons olis. Serà una manera d’expressar-nos en els nostres molins, d’allò que sabem fer, gaudint d’un dinar a les pròpies instal·lacions”.
Programació:
- 8 de novembre
- Lloc: Cooperativa de Juncosa, amb l’oli les Cabanes.
- Restaurant: L’Espurna.
- 15 de novembre:
- Lloc: Cuadrat Valley.
- Restaurant: Saroa.
- 22 de novembre:
- Lloc: Cooperativa El Soleràs.
- Restaurant: L’arrosseria No Rules.
- 29 de novembre:
- Lloc: Cooperativa la Granadella, amb l’oli Degustus.
- Restaurant: Cal Xirricló.
Lleida, 31 d’octubre de 2025
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat



