Quatre mestres FIDE inscrits a l’Obert Individual Territorial d’Escacs de Corbins

Escacs_Corbins_01

Escacs_Corbins_03

Escacs_Corbins_02

Se celebrarà entre els dies 27 i 30 de desembre i serà vàlid per a l’ELO català i per a l’ELO FIDE

 

L’alcalde de Corbins i diputat Jordi Verdú, i el representant de la Federació Catalana d’Escacs a Lleida i secretari tècnic del Club Escacs Lleida, Joan Gensana, han presentat aquest dimarts l’Obert Individual Territorial d’Escacs, que tindrà lloc a Corbins entre els dies 27 i 30 de desembre, que serà vàlid per a l’ELO català i l’ELO FIDE, i que se celebrarà a la Sala Coliseum de Corbins.

 

Es tracta d’una competició en la qual participaran els millors jugadors de la demarcació, així com alguns dels més destacats de Catalunya, d’Aragó i València. De fet, a manca de tres dies per tancar les inscripcions –el 23 de desembre a les 22.00 hores– ja hi havia més de 40 inscrits, “dels quals quatre són mestres FIDE, dos mestres catalans i alguns que opten a ser mestres”, segons ha explicat Joan Gensana. De fet, els participants de més rànquing inscrits, fins ara, tenen nivells d’entre 2.380 i 2.390 punts.

 

El sistema de competició serà de doble ronda, l’anomenat sistema suís, i hi pot participar qualsevol persona que estigui federada, sense limitacions ni distincions per edat ni nacionalitat. Gensana ha titllat el campionat de “molt exigent físicament” perquè es jugarà en sessions de matí i tarda durant quatre dies.

 

Aquesta competició es reprèn després de l’aturada per la pandèmia, tot i que amb un format diferent, ja que fins aleshores era de caràcter territorial i ara s’ha obert a escala internacional.

 

L’elecció de Corbins ha estat basada en diversos criteris, dos dels quals són les característiques de la sala Coliseum, molt adequades per a la celebració d’una competició com aquesta, i pel fet que el municipi no tingui club d’escacs. En aquest sentit, Gensana ha explicat que es procura organitzar competicions en municipis que no tenen clubs per incentivar-ne la seva creació.

 

Jordi Verdú s’ha felicitat per acollir aquesta competició. “Hi haurà gent que es desplaçarà a Corbins per primera vegada i podrà conèixer el nostre poble i els espais més significatius. A més, serà la primera vegada que la Sala Coliseum acull una competició esportiva, i la veritat és que el converteixi en un espai multidisciplinari.

 

Les inscripcions es poden formalitzar a través de l’enllaç que facilita l’organització: https://docs.google.com/forms/d/1Z1TY15ED8LABVEnlKlw8fO9CXGV1BE2geq-nbE0Qgco/edit.

 

La competició està organitzada per la delegació a Lleida de la Federació Catalana d’Escacs i el Club Escacs Lleida i la col·laboració de l’Ajuntament de Corbins.

 

Lleida, 20 de desembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat