Quaranta ajuntaments de Lleida ja disposen del nou servei de Gestió d’Expedients Municipals

Torregrossa_Gestor_01

Torregrossa_Gestor_02

Torregrossa_Gestor_04

El desplegament s’ha centrat en un primer grup que són tots aquells que tenen menys població i que encara no disposen de cap sistema de gestió d’expedients 

 

Es preveu que en els propers dos mesos ja es podrà iniciar la implantació a la resta de municipis que ja disposaven d’una altra eina i que també varen sol·licitar el canvi de gestor d’expedients

 

El Departament de Noves Tecnologies de la Diputació de Lleida està a punt de finalitzar la primera fase d’implantació del Servei de Gestor d’Expedients Electrònics als ajuntaments de la demarcació. Concretament, s’ha fet el desplegament a 40 ens locals, que són part d’aquells que tenen menys població i que encara no disposen de cap sistema de gestió d’expedients, amb l’objectiu de facilitar i agilitzar la incorporació dels municipis que es troben sense poder complir amb els requisits legals d’administració electrònica, a fi de donar-los suport. Es preveu que, en breu, finalitzi aquesta fase d’implementació.

 

Entre els beneficis més destacats d’aquesta implementació es troben:

  • Optimització dels processos: la gestió d’expedients es realitza ara de manera més eficient, amb menys temps i recursos dedicats a tasques administratives rutinàries.
  • Millora de l’atenció ciutadana: els ciutadans experimenten una resposta més ràpida i efectiva per part de l’administració local en les seves necessitats i consultes.
  • Transparència i control: les autoritats poden seguir els expedients en temps real, augmentant la transparència i millorant la presa de decisions.
  • Reducció de costos: la digitalització dels processos permet una reducció significativa dels costos operatius.

 

Es tracta de posar a disposició de tots els ens locals de la demarcació, ajuntaments i EMD, una eina que ha de suposar un avenç significatiu en l’eficiència i la modernització administrativa a la província, agilitzant i optimitzant el procés de gestió documental, i permetent un flux de treball més ràpid i segur.

 

El Departament de Noves Tecnologies de la Diputació de Lleida preveu que en els propers dos mesos ja podrà iniciar la implantació a la resta de municipis que ja disposaven d’una altra eina i que també varen sol·licitar el canvi de gestor d’expedients.

 

Aquesta transició cap a una administració pública més eficient i moderna és fruit del compromís de la Diputació de Lleida i de la resta d’entitats, com són els consells comarcals i l’Administració Oberta de Catalunya —que també hi col·laboren— en la posada en marxa d’aquest projectes de transformació digital als ens locals de la demarcació de Lleida.

 

Lleida, 4 d’octubre de 2023

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat