Cabré:”Qualsevol iniciativa que tingui coherència, té el recolzament de la Diputació”

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, fa balanç de la col·laboració que hi hagut aquesta quatre anys entre l’ens que presideix i la Diputació de Lleida: “Són gent que coneixen el país i que s’esforcen en conèixer-lo encara més, sense descans, i que segueixen els projectes en què s’inverteix” i això es tradueix “en el grau de satisfacció de la gent amb la feina que es fa des de la Diputació, atès que es busquen accions i projectes que tinguin un retorn ampli”.

 Cabré considera que “sense la Diputació, no podríem fer tot el que fem”, i ha personificat aquesta col·laboració en la tasca del president Joan Reñé, del qual ha destacat la fluïdesa en la comunicació i l’especial sensibilitat i atenció per tirar endavant projectes.

“Valoro molt positivament el suport equitatiu i per tot el territori que es fa des de la Diputació”, explica el president del Consell Comarcal del Segrià que considera que aquest fet incentiva la gent a crear projectes, a presentar-los i que aquests, finalment, siguin viables.

 “Qualsevol iniciativa que tingui coherència, té el recolzament de la Diputació, que sempre actua com un paraigües” per als ajuntaments, els consells comarcals i altres entitats, considera el també alcalde d’Alpicat.

En el cas concret del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré ha recordat que, en tractar-se de la comarca amb més pes demogràfic de la demarcació lleidatana, – amb 38 municipis- , “és lògic que la col·laboració entre ambdós institucions abasti molts àmbits”. Així, per exemple, ha destacat la feina conjunta que es fa en serveis socials, una parcel·la a la qual la Diputació destina anualment 340.000€ en concepte d’ajuts d’urgència i del servei de teleassistència, amb prop de 500 beneficiaris al Segrià.

En aquest àmbit d’actuació del Consell Comarcal del Segrià, cal destacar també les actuacions que es fan en els ajuts a domicili, els equips d’atenció a la infància i a l’adolescència, l’atenció als temporers (juntament amb els Departaments de Governació i de Treball de la Generalitat), el projecte Hèstia (que facilita la gestió dels expedients d’atenció primària) o el servei de transport adaptat o el vehicle que es facilita  a les entitats Aspid, Shalom i Aremi.

La salut pública és, doncs, un dels àmbits on la col·laboració de la Diputació amb el Consell Comarcal del Segrià és més ampli. “La instal·lació de desfibril·ladors en molts locals de pobles de la demarcació o els serveis de socorristes a les piscines municipals, no serien possibles sense aquesta línia d’actuació de la Diputació” ha puntualitzat Cabré.

El president del Consell Comarcal del Segrià també ha recordat iniciatives com l’adequació i la posada en marxa de molts tanatoris municipals, la construcció de dipòsits d’aigua o diferents projectes de promoció econòmica que impulsa el consell comarcal i que se sostenen gràcies als ajuts de la Diputació, com ara els Camins d’Or Líquid al Segrià Sec, un projecte que potencia el patrimoni oleícola del nostre territori, i els Camins de la Fruita Dolça al Segrià, una iniciativa que convida a acostar-se als pobles productors d’aquests fruits.

Lleida, 10 de febrer de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat