Puigverd recrea per desè any la llegenda de Sant Jordi amb el suport de la Diputació

Llegenda_Sant_Jordi_Puigverd_001_SLI

La llegenda de Sant Jordi reviurà el pròxim cap de setmana amb motiu dels actes programats a l’entorn d’aquesta diada

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de l’activitat entorn a la llegenda de Sant Jordi a Puigverd de Lleida, que se celebrarà els dies 25 i 26 d’abril pels carrers d’aquest municipi. L’acte ha comptat amb la intervenció del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; del president de l’Associació Puigverd Sant Jordi i el Drac, Josep Rebull; del tresorer d’aquesta entitat, Felip Niubó, i de la directora artística, Montse Simó.

La festa s’inicià l’any 2006 i ha anat creixent amb l’objectiu d’implicar tot el poble, fet que ha donat com a resultat un gran esdeveniment popular, ampliant cada any el ventall d’activitats fins arribar als 10 anys de vida. Així, els carrers de Puigverd recuperaran durant dos dies l’aspecte de l’Edat Mitjana i donaran cabuda a la recreació de la llegenda de Sant Jordi, patró de Puigverd, i a altres activitats, com ara exhibicions i competicions de tir amb arc, un mercat medieval, un taller de polseres de cuir, exhibicions d’oficis artesanals, ballada de sardanes, exhibició d’aus rapinyaires, visites guiades, cercaviles, tallers de postres medievals i espectacles diversos i per a tots els públics.

Aquest creixement ha donat peu a la gran novetat d’aquesta desena edició, atès que la festa ha passat d’un a dos dies per tal de facilitar l’assistència dels nens i famílies a les dues representacions, especialment la que es farà dissabte a la nit (21.30 hores), que l’any passat es feia diumenge al vespre.

L’altra representació, la de la cerimònia reial de les noces, es farà el diumenge al migdia (12.00 hores) i és una de les peculiaritats de la festa, que adapta la llegenda al poble.

El vicepresident primer, Miquel Padilla, ha agraït el fet que aquesta festa s’organitzi “des de la societat civil, en el que és una mostra més del seu dinamisme a les comarques lleidatanes”, a la vegada que ha destacat que la festa “contribueix a donar a conèixer el poble i la llegenda de Sant Jordi”. És per això que ha fet palès el suport de la Diputació a una doble jornada que “representa un impuls cultural per a Puigverd”.

Els organitzadors han remarcat que la festa mou uns 150 actors i implica gairebé la meitat dels 1.200 habitants de Puigverd, que en aquest cap de setmana pràcticament triplicarà la seva població gràcies a una festa que ha editat també un curtmetratge promocional.

Lleida, 22 d’abril de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat