Puigverd de Lleida retorna a l’època medieval amb la 12a edició de la Festa de Sant Jordi i el Drac

Festa_Sant_Jordi_puigverd_lleida_WEB

La Diputació de Lleida acull la presentació de la 12a edició de la Festa de Sant Jordi i el Drac

Festa_Sant_Jordi_puigverd_lleida_SLI

La Diputació de Lleida acull la presentació de la 12a edició de la Festa de Sant Jordi i el Drac

Els dies 29 i 30 d’abril recrearà la llegenda de Sant Jordi pels carrers del municipi

La Diputació de Lleida ha acollit la presentació de la 12a Festa medieval de Sant Jordi de Puigverd de Lleida, que se celebrarà els dies 29 i 30 d’abril pels carrers d’aquest municipi.

El patró de Puigverd de Lleida és Sant Jordi i des del segle XVI ja es venerava El Sant en una processó que avui en dia encara es preserva i és única a tota Catalunya el 23 d’abril.

L’any 2006 va sorgir la iniciativa de fer un espectacle on s’expliqués la llegenda de cavaller de Sant Jordi, adaptada a la història d’aquest municipi del Segrià. Aquest espectacle ha anat evolucionant en els darrers anys fins a convertir-se en una festa medieval de dos dies on tots els veïns i veïnes del poble conjuntament amb la resta d’associacions i entitats hi participen decorant els carrers i cases amb una estètica medieval.

Aquest any, la presentació de la XII edició de la Festa Medieval de Sant Jordi i el Drac de Puigverd de Lleida s’ha celebrat aquest dijous a la Diputacio de Lleida amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; amb l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona;  la regidora de Festes de l’ajuntament, Úrsula Barrufet; el president de l’Associació Sant Jordi i el Drac, Josep Rebull, i el col·laborador Felip Niubó.

El vicepresident Sabarich ha mostrat el seu agraïment als organitzadors d’aquesta festa per tirar endavant activitats com aquesta que donen a conèixer les tradicions locals i per la generositat de voler compartir-ho amb tothom.

En el mateix sentit, l’alcalde de Puigverd de Lleida ha manifestat que “aquesta és una festa oberta a tots els públics que representa la nostra catalanitat, Sant Jordi, el drac i el llibre”. A més, Solsona, ha agraït la col·laboració desinteressada de la gent del poble i, en particular, de l’Associació Sant Jordi i el Drac que cada any amplien el programa d’actes amb novetats.

Tal i com ha explicat el president de l’Associació Sant Jordi i el Drac, Josep Rebull, Puigverd de Lleida recupera durant els dies 29 i 30 d’abril aquesta ambientació medieval decorant els carrers i oferint als visitants activitats com la exhibició d’oficis antics i mestres artesans, exhibició d’aus rapinyaires, competicions de tir amb arc, un mercat de productes artesans i diversos espectacles per a tots els públics com conta-contes, cucanyes i cercaviles. També s’han previst unes rutes guiades pel centre del poble i el jovent prepara una taverna medieval.

Aquest any en destaca l’increment dels inscrits en el tercer Campionat de Tir amb Arc, sent ja 67 els tiradors. També cal mencionar la recuperació de part del tram del mercat medieval establint dues noves zones. Per una banda,  una zona de mercat de gastronomia amb la venda de productes artesans i degustacions i, l’altra, un mercat de productes esotèrics. A més a més, cal sumar participació d’un pastor d’oques que treu del corral les seves 70 oques i recorren un trajecte del mercat.

Com cada any, es representen tres funcions de teatre amateur que adapten la llegenda de Sant Jordi i, en aquesta dotzena edició, hi participaran fins a 250 actors. En primer lloc, el dia 29 d’abril a les 19.15hores, es representa la Invocació del Drac, preludi de la llegenda. Després, a les 21.30 hores, un espectacle a l’aire lliure ens descobreix el desenllaç de la llegenda entre foc i musica, la Representació de la llegenda de Sant Jordi i el Drac. Finalment, el diumenge a les 12 hores, se celebra la recreació d’una Cerimònia Reial amb l’exhibició dels estàndards i banderoles, danses i la presencia de la Reialesa.

Per acabar, mencionar que s’esperen uns 5.000 visitants.

Lleida, 20 d’abril de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat