Prova pilot d’aplicació de la tecnologia 5G en l’àmbit rural a Albatàrrec

El president de la Diputació, Joan Talarn, participa en un acte que ha estat presidit pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà

Una finca del municipi d’Albatàrrec ha estat la seleccionada aquest divendres per fer una prova pilot d’aplicació de la tecnologia 5G en l’àmbit rural. La demostració ha constat d’un procés de poda on un operari amb un dispositiu dotat de càmera, micròfon i visor compartia en temps real la visió de l’arbre que estava podant i rebia instruccions d’un enginyer agrònom situat en una oficina, per tal d’optimitzar i millorar la productivitat.

L’acte –que ha estat presidit pel conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà– ha comptat amb la participació del president de la Diputació, Joan Talarn; l’alcalde d’Albatàrrec, Jaume Sanuy; la directora territorial de Vodafone Catalunya i Aragó, Laura Molist; el director del Centre de Co-innovació de CISCO a Barcelona, Xavier Azema; el fundador de la consultoria AKIS Internacional, Víctor Falguera; el director del programa 5G Mobile World Capital Barcelona i CEO de 5G Barcelona, Eduard Martín; i l’assistència del delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot; el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, i els diputats Carles Gibert, Helena Martínez i Joan Gilart, entre d’altres.

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que totes aquelles tecnologies que ajudin a millorar i optimitzar la productivitat de l’agricultura –un dels sector productius més importants de la demarcació–  es farà indispensable en un futur no massa llunyà. Per això, ha destacat “el compromís de la Diputació amb el present i el futur dels nostres conciutadans. No defallim en l’interès de fer de les comarques de Lleida un territori sostenible i equilibrat on tothom, visqui on visqui, pugui tenir la mateixa facilitat d’accés a la informació i a les noves tecnologies”, ha dit.

També s’ha refermat en la idea que “molts dels nostres esforços estan adreçats a evitar el despoblament de l’entorn rural. Per això, accions com aquesta han d’ajudar-nos a pensar que aquesta Catalunya que dona oportunitats a tothom serà capaç de fer-ho independentment de si es generen iniciatives des de nuclis de població molt densos o des de petits pobles del Pirineu”.

Lleida, 27 de setembre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat