Promovem la pràctica de l’esquí entre els escolars de les comarques de muntanya 

Esport_Blanc_Escolar_001_SLI

Presentació del conveni per a l’impuls dels esports d’hivern en la població infantil de les comarques de muntanya de Lleida

La corporació aporta 105.000 euros per finançar, juntament amb la Secretaria General de l’Esport, el desplaçament de l’alumnat de les sis comarques de muntanya lleidatanes a les pistes d’esquí on es desenvolupa el programa Esport Blanc Escolar

La Diputació de Lleida s’ha sumat des del primer moment al programa Esport Blanc Escolar, que promou la pràctica de l’esquí entre els alumnes dels cursos de 3r i 4t de primària (8-10 anys) de les comarques de muntanya.

Aquesta és la quarta temporada que es desenvolupa i compta amb la col·laboració i complicitat de molts agents, entre ells la corporació lleidatana, que finança amb 105.000 euros el cost del transport necessari per desplaçar l’alumnat de les sis comarques de muntanya a les pistes d’esquí on es desenvolupa el programa durant els cursos 2016-2017, 2017-18 i 2018-19.

Aquest és el resultat de la formalització d’un conveni de col·laboració signat entre la Diputació de Lleida i el Consell Català de l’Esport i que s’ha presentat aquest dijous en roda de premsa.

El diputat Joan Ubach ha explicat que el programa Esport Blanc Escolar vol promocionar la pràctica de l’esquí i també potenciar valors com el respecte i el coneixement del medi ambient i de les muntanyes del Pirineu.

A la demarcació de Lleida hi participen aquest curs uns 894 alumnes de 3r i 4rt de Primària de 18 escoles de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell i el Solsonès.

El president del Consell Català de l’Esport, Gerard M. Figueras, ha agraït la col·laboració de la Diputació de Lleida en el finançament del cost del transport.

El programa inclou la realització d’un total de 8 sessions anuals dins de l’horari lectiu amb l’objectiu que els escolars coneguis i practiquin esquí en diferents modalitats:  alpí, de fons i de surf de neu (“snowboard”).

Es preveu que tots els centres d’ensenyament de les 9 comarques vagin entrant al programa de forma progressiva, amb un horitzó del curs 2018-19 perquè tot l’alumnat de 3r i 4t de primària tingui la possibilitat de participar-hi.

El programa Esport Blanc Escolar està emmarcat en el Pla Estratègic d’Esports d’Hivern de Catalunya i el seu principal objectiu és impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil i fent una atenció especial a les comarques pirinenques.

El projecte es porta a terme gràcies a l’esforç de molts agents: el Departament d’Ensenyament amb els centres educatius de les nou comarques del Pirineu (l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, el Solsonès, la Val d’Aran, el Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya); la Secretaria General de l’Esport, en col·laboració amb els consells esportius de cada comarca, i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern per la formació dels tècnics d’esports d´hivern i la coordinació tècnica del programa.

També compta amb la cooperació de les corporacions locals, les diputacions i el Consell General d’Aran per al transport escolar, així com l’esforç de les estacions d’esquí per a facilitar a un preu reduït els forfaits i el material.

La Secretaria General de l’Esport aporta aquest curs 2016-2017 un total de 265.500 euros per cobrir el cost dels tècnics i monitors, els forfets, part del transport i part del lloguer del material. Juntament amb l’ajut de la Diputació de Lleida, que aporta els 105.000 euros per aquest curs i els dos següents, les famílies només aporten el 50% del lloguer del material, que es tradueix en 25 euros en total.

El programa Esport Blanc Escolar proposa una activitat de formació poliesportiva en esports d’hivern, en el marc curricular de l’assignatura d’Educació Física. Ho fa amb un tractament interdisciplinari que permeti treballar el coneixement i respecte de les muntanyes del Pirineu, i del medi natural en general, de la interacció amb els diferents tipus de neu i de persones i professions del territori que s’hi relacionen.

 

Lleida, 19 de gener de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat