Promovem els hàbits de vida saludables donant suport al Pla Interdepartamental de Salut Pública

Foto PINSAP-3

Foto PINSAP-2

Avui s’han presentat a la Seu Vella de Lleida les iniciatives i línies d’actuació del PINSAP, algunes de pioneres, que es duen a terme en territori lleidatà

La Seu Vella de Lleida ha acollit durant tot el matí la Jornada de Salut Pública PINSAP (Pla Interdepartamental de Salut Pública), on s’han presentat les diferents línies d’actuació i iniciatives que es duen a terme en territori lleidatà amb la col•laboració de la Diputació de Lleida.

Un dels objectius principals de la jornada ha estat l’intercanvi i la difusió de les experiències en promoció de la salut que s’estan implementant en l’àmbit municipal. Moltes de les propostes que han vist la llum avui a Lleida són pioneres. Aquest projecte fou aprovat per la Generalitat de Catalunya seguint el plantejament de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en el seu programa ‘Salut en totes les polítiques’.

L’acte de cloenda ha comptat amb la participació del diputat Antoni Ponz; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i Antoni Mateu, secretari de Salut Pública.

Ponz ha destacat “que és indispensable la col•laboració i la unió de forces del món local per tirar endavant un pla com aquest. S’han de reduir les desigualtats socials en temes de tanta importància com és la salut i per això es busquen sinèrgies en totes les polítiques públiques. Des de la Diputació, treballem amb tots els ens locals per tal de conèixer a cada moment les seves necessitats i poder, així, ajudar en la salut del nostre territori”. Així mateix, el diputat ha reivindicat la importància d’introduir la fruita i la verdura en la dieta alimentària diària.

Durant tota la jornada, s’han dut a terme fins a dotze ponències al voltant de l’activitat física saludable, l’alimentació saludable i la salut a totes les polítiques.

Lleida, 20 de novembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat