Promocionem el Pirineu lleidatà a la presentació mundial a Londres del Doctor Music Festival 2019

Reñe_Doctor_music_Festival_001_SLI

 La productora musical prepara una nova edició del festival d’Escalarre per al 2019, amb el compromís de proporcionar una experiència musical i  promoure la sostenibilitat ambiental i la sobirania alimentaria

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, assegura que aquest esdeveniment impulsarà a nivell internacional les comarques del Pirineu lleidatà tant a nivell cultural com turístic i econòmic

La Diputació de Lleida ha promocionat a través de la marca Ara Lleida l’oferta turística del Pirineu lleidatà a l’acte de presentació mundial a Londres del Doctor Music Festival 2019, que tornarà a celebrar-se als Pirineus després de 20 anys concretament els dies 12, 13 i 14 de juliol.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, juntament amb el vicepresident tercer, Gerard Sabarich, i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, han assistit aquest dilluns a la presentació mundial que s’ha celebrat a Londres i que ha reunit unes 200 persones.

A l’esdeveniment, celebrat al The Groucho Club londinenc, han assistit productors musicals, representants artístics, periodistes internacionals i un grup d’operadors turístics britànics especialitzats en turisme sostenible convidats per la corporació lleidatana per promocionar el Pirineu lleidatà.

Durant la trobada prèvia amb els mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que el Doctor Music Festival és una acció molt important per promocionar a nivell internacional les comarques del Pirineu lleidatà tant a nivell cultural com turístic i econòmic. “Es tracta d’un esdeveniment d’èxit, ara estem estudiant quin tipus de col·laboració farem i pot anar des d’una aportació econòmica, d’infraestructures o tecnològica”, ha indicat el president de la Diputació de Lleida.

Un dels conceptes clau del Doctor Music Festival 2019 és el que els organitzadors han anomenant sobirania alimentaria. El president i fundador de la promotora de concerts Doctor Music, Neo Sala, ha explicat que el festival vol anar més enllà y contribuir al desenvolupament agroecològic i sostenible de la comarca del Pallars Sobirà. Això significa que tot els aliments que es consumiran al festival  procediran de l’agricultura i ramaderia ecològiques i predominarà el producte de proximitat lleidatà.

En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que aquesta proposta de sostenibilitat alimentaria compta amb “l’absoluta complicitat” de la corporació lleidatana, que des de fa temps treballa per promoure el consum de productes de km0.

El locutor de la BBC Radio, Matt Everitt, ha estat el mestre de cerimònies de l’esdeveniment d’aquest dilluns, on el chef Albert Adrià ha preparat una degustació amb productes lleidatans. El cuiner ha estat la primera de les figures confirmades al Doctor Music Festival 2019, ja que està previst que traslladi tot el seu equip del restaurant Tickets al recinte per cuinar per als assistents amb productes agroalimentaris del Pirineu lleidatà.

Per la seva part, el vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, ha assenyalat que el territori ha rebut molt bé aquesta proposta, ja que suposarà un important retorn econòmic.

Una edició especial per commemorar els festivals dels anys 90

Segons ha explicat Neo Sala, serà una edició especial commemorativa de les tres edicions del macrofestival que es van celebrar a Escalarre els anys 1996, 1997 y 1998.

El també conegut com Festival de la Vaca tornarà amb l’objectiu de continuar essent el referent musical del sud d’Europa. Els escenaris comptaran amb la presència de les icones més grans de la història del rock, juntament amb estrelles del moment actual i talents emergents.

Els primers abonaments per assistir a aquesta Reincarnation Edition es podran adquirir a principis del proper mes de maig. El preu especial inicial per aquests primers abonaments serà de 175 euros per als tres dies de festival. Igualment, els organitzadors oferiran un descompte de 50 euros a aquelles persones que puguin demostrar la seva assistència a qualsevol de les seves edicions històriques.

El recinte del Doctor Music Festival ocuparà més de 140 hectàrees, comptarà amb cinc escenaris, càmpings especials i una zona d’acampada preparada per a un mínim de 40.000 persones.

Londres, 21 de febrer de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat