Promocionem la Marxa Senderista de la Granja d’Escarp

Foto_Marxa_2_WEB

La prova, que celebrarà aquest diumenge la seva setena edició, espera superar els 500 participants i oferirà quatre rutes, que aniran dels 8 als 23 quilòmetres

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 7a edició de la Marxa Senderista del Baix Segre, un acte que ha comptat amb la participació del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació, Antoni Fo, de l’alcalde de la Granja d’Escarp, Manel Solé, i del regidor de l’Ajuntament de la Granja, Josep Ramon Guardiola.

La Marxa del Baix Segre, que compta un any més amb el suport de la Diputació, ha esdevingut tot un clàssic en el calendari senderista de les terres de Ponent. Aquest any celebrarà la seva setena edició i ho farà el diumenge 22 de març a partir de les 9 del matí, amb el repte de mantenir la línia ascendent de participació, que l’any passat va ser de 500 caminants, una xifra que enguany esperen igualar i fins i tot augmentar.

En la seva intervenció, Antoni Fo ha destacat l’impuls que suposa per al municipi el caràcter aglutinador d’aquesta Marxa, que “aplega unes 500 persones amb tot el que això suposa per al poble”, motiu pel qual ha felicitat l’Ajuntament de la Granja per la iniciativa. A més, ha elogiat el fet que la jornada “serveix per donar a conèixer l’entorn i per tenir cura del medi ambient”, a la vegada que s’ha mostrat convençut que la Marxa Senderista del Baix Segre “serà un any més tot un èxit”.

Per la seva part, Manel Solé, alcalde de la Granja d’Escarp, ha agraït el suport de la Diputació i ha subratllat que la Marxa “és un dels esdeveniments més importants que tenim al poble durant tot l’any”. A més, ha recordat que “va néixer fa set anys gràcies a l’Associació de Dones del Baix Segre, que van estar al capdavant de l’organització fins que al cinquè any se’n va fer càrrec l’Ajuntament”.

Solé ha destacat que en aquesta tasca organitzadora compten amb la col·laboració de diferents associacions, entitats i veïns del municipi que suposen una cinquantena de voluntaris, sense els quals no seria possible la celebració d’una jornada que consisteix en una marxa senderista no competitiva que enguany constarà de quatre rutes de diferents nivells de dificultat i longitud, entre les quals els participants hauran d’escollir, totes amb sortida des de la Plaça Nova cap al Camí Natural que bordeja l’Aiguabarreig Segre-Cinca fins a l’ermita de Sant Jaume, a partir de la qual comença l’ascens cap a Montmaneu.

Així, el circuit més senzill serà l’anomenada Ruta Verda, de 7 quilòmetres, en què després de l’ermita de Sant Jaume s’inicia un ascens fins a arribar a la Vall la Roja, que durà de retorn al poble. La Ruta Blava, de 15 quilòmetres, baixa per la sendera del Rodolador i transcorre uns kilòmetres per les planes de la serra Picarda, des d’on s’enllaçarà amb la Vall la Dona i el descens cap al poble.

Els dos circuits més exigents són la Ruta Roja, de 19 quilòmetres, en què des del cap de la Vall la Dona es continua cap al peu de Montmaneu, des d’on s’iniciarà el retorn cap al poble per la Vall la Dona, i la Ruta Negra, de 23 kilòmetres, en què el trajecte s’endinsa a través d’una zona de pinars d’una gran bellesa. En diferents punts dels recorreguts hi haurà instal·lats quatre punts d’avituallament.

Entre els factors que fan d’aquesta una marxa d’allò més atractiva per als caminants, hi ha la varietat, encant i bellesa dels paratges per on transcorre la ruta, començant per l’Aiguabarreig, les valls de Secà, l’omnipresent Montmaneu, que des del cim ofereix les millors vistes de la comarca, i finalment, els colors dels arbres fruiters en floració.

En acabar la caminada, com ja és tradició, tots aquells que ho desitgin podran gaudir d’un dinar de germanor. A més, l’organització vol consolidar en aquesta edició el servei de ludoteca que van iniciar l’any passat, un servei que permet a les famílies caminadores amb nens petits, a partir d’un any, gaudir plenament dels camins i paisatges de la Granja d’Escarp, amb la tranquil·litat de saber que els seus fills estan a càrrec de monitores. Un altre dels valors afegits que ofereix la Marxa són els quinze cartells informatius distribuïts per tot el recorregut on es donen detalls sobre la fauna i la vegetació, així com els pantans i altres elements de la zona.

Lleida, 18 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat