Promoció dels 40 cellers lleidatans a Barcelona

Ruta del Vi de Lleida - Foto familia 1 (1024x682)

La DO Costers del Segre, la Ruta del Vi de Lleida i el Patronat de Turisme Ara Lleida uneixen esforços per donar a conèixer l’oferta d’enoturisme

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i la Denominació d’Origen Costers del Segre han presentat avui a Barcelona la Ruta del Vi de Lleida – El Viatge del Sentits. Una proposta sense parangó amb la que Lleida es posiciona com a destinació turística de qualitat del vi i la gastronomia.

L’acte, presidit pel Sr. Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; el Sr. Xavier Farré, president de la DO Costers del Segre; i el Sr. Tomàs Cusiné, president de la Ruta del Vi de Lleida; ha acollit una trentena de periodistes i persones influents del món del vi. S’ha desenvolupat entorn un dinar harmonitzat al restaurant El Principal de l’Eixample amb la col·laboració del restaurant lleidatà L’Estel de la Mercè de la mà del seu propietari, Toni Lara, Millor Sommelier de Catalunya 2013. El restaurant ha estat l’encarregat d’elaborar l’aperitiu, a base de productes de proximitat de la zona.

Parlar de Lleida és parlar de vins de qualitat i, amb aquesta proposta, aquest paradís vitícola -compromès amb el territori i la sostenibilitat- aposta per oferir una gran diversitat d’activitats organitzades que engloben tot tipus d’experiències que són un reflex viu del seu patrimoni com tasts, menús harmonitzats o visites guiades, entre d’altres. Així, de nord a sud, la Ruta del Vi de Lleida reuneix ajuntaments, consells comarcals, associacions, oficines de turisme, cellers, restaurants, establiments temàtics i allotjaments turístics per oferir experiències úniques vinculades al món del vi.

Els innovadors cellers que esquitxen la geografia lleidatana tenen el seu origen en una tradició llarga i ancestral. Estan situats en bells paratges naturals, on la tecnologia més moderna i la tradició generacional del conreu del cep ofereixen vins singulars, tan diversos com el territori per el que s’estén la Ruta del Vi de Lleida. Els vins que s’elaboren, sota la DO Costers del Segre, harmonitzen amb el millor de la gastronomia local, ja que la Ruta recorre municipis amb una cuina rica, diversa i saborosa.

Aquesta inclou també una selecció de restaurants que representen els millors tresors de la gastronomia de Lleida, que tenen el seu origen en els productes naturals que es conreen, creixen i elaboren als seus camps: un llegat que conviu amb la nova cuina i es reinventa cada dia amb els ulls posats en un paisatge divers i deliciós.

A més, la Ruta del Vi de Lleida ofereix també un magnífic passeig per un patrimoni natural i monumental únic i exclusiu. Es poden apreciar les empremtes dels diversos pobles que van habitar les terres lleidetanes, una cultura arrelada al paisatge i vestigis d’èpoques passades que conviuen en un ventall de paratges dispars. A més, cal destacar els espais naturals, admirant cada tram i cada corba de la Ruta perquè, a mesura que un s’endinsa, el pla i la muntanya, els camps de conreu i les pastures, les ciutats i poblacions; li oferiran un paisatge canviant com els camps d’oliveres de Les Garrigues, els paratges naturals del Montsec i La Terreta.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat