Projectes municipals fets realitat gràcies a la Diputació

Opnions_mon_local_002_SLI

L’ampliació del consultori mèdic, la millora d’un espai públic o la construcció d’una depuradora d’aigües residuals són alguns dels projectes que els consistoris no haurien pogut fer sense el suport de la Diputació de Lleida

Els consistoris, i especialment els més petits, tenen dificultats per desenvolupar nous projectes, ja que la gestió i la despesa del dia a dia absorbeixen bona part del seus recursos limitats.

La Diputació de Lleida n’és conscient d’aquesta dificultat i com a institució supramunicipal que té la seva raó de ser en els ajuntaments i consells comarcals, destina una tercera part del pressupost a ajuts directes al món local per tal de garantir els serveis de qualitat de tots els lleidatans.

Això es tradueix en diferents línies d’ajut que fan possible la planificació i execució de projectes de diferents àmbits als petits municipis.

L’alcalde del Pont de Suert, Josep A. Troquet, ha valorat de forma positiva l’ajut de la Diputació de Lleida que “és la única institució que, ara per ara, té una certa disponibilitat de diners per ajudar en les despeses del dia a dia dels petits ajuntaments”.

Troquet ha assenyalat que, en el cas del Pont de Suert, l’ampliació i reforma del Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi ha estat possible gràcies a l’ajut de la corporació. L’equipament ha doblat la seva capacitat per tal de millorar la qualitat del servei mèdic dels veïns i permetre la integració del servei d’emergències a la mateixa estructura. També ha destacat els ajuts per a altres actuacions esportives, urbanístiques o esdeveniments esportius i culturals.

Entre els projectes que el municipi de Maldà ha pogut portar a terme gràcies al suport de la Diputació de Lleida hi ha els nous equipaments mèdics, que s’afegiran a les obres d’ampliació de la Residència geriàtrica i el Centre de dia, segons ha explicat el seu alcalde, Sebastià Mata. “Es tracta d’un projecte que permetrà crear un centre d’equipaments sanitaris força interesant per al municipi”, ha indicat.

L’alcalde de Maldà ha assenyalat que els ajuts de la corporació també són importants per fer front a altres despeses, com la contractació dels socorristes a l’estiu, la programació d’activitats culturals o la urbanització de carrers.

En el mateix sentit s’ha mostrat l’alcalde de Tarrés, Ramon M. Arbós, qui ha comentat que la depuradora d’aigües residuals és un dels projectes que han pogut desenvolupar gràcies al suport que els ha donat la corporació lleidatana.

“És una obra de primera necessitat i aquesta ajuda de la Diputació de Lleida ha estat fonamental pel consistori, ja que Tarrés és un municipi petit i compta amb recursos limitats”.

No obstant això, l’actuació de la corporació lleidatana també arriba als municipis a través dels consells comarcals i del Conselh Generau d’Aran.

Com a presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell, també ha destacat la proximitat i els ajuts que ofereix la institució “tant en serveis socials, com ensenyament o amb la teleassistència, la qual cosa suposa un gran suport per a nosaltres”.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha valorat les relacions amb la Diputació de Lleida com a “excel•lents”, ja que “hi ha una sèrie d’àmbits estratègics per a nosaltres, que només hem pogut resoldre gràcies a la col·laboració i a les aportacions econòmiques de la Diputació”.

Barrera ha posat com a exemple l’àmbit sanitari i d’emergències, que ha permès mantenir el nivell de prestació de serveis; el suport al món local, amb el manteniment del conveni de suport tècnic als ajuntaments; la inversió en la millora de la carretera de Vilamòs, amb l’ampliació de més d’un quilòmetre de la via, o el manteniment de senders.

“La col·laboració estratègica de la Diputació és fonamental”, ha indicat Barrera.

La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera i alcaldessa de Térmens, Concep Cañadell, ha ressaltat la capacitat d’escolta de la Diputació de Lleida davant de qualsevol problema que es plantegi, així com la voluntat de resoldre’l. Cañadell ha explicat que un dels darrers projectes que s’han pogut desenvolupar al seu municipi ha estat un espai públic.

Lleida, 9 de febrer de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat