Primera reunió institucional entre les diputacions de Lleida i Tarragona

El president de la Diputació, Joan Talarn, s’ha reunit a la capital tarragonina amb la seva homòloga, Noemí Llauradó, per tractar sobre temes que afecten totes dues demarcacions

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s’ha desplaçat aquest dimarts a Tarragona per reunir-se amb la seva homòloga, Noemí Llauradó, per tal de tractar temes que afecten totes dues demarcacions. En aquesta visita han acordat incidir en el suport de les dues administracions en l’aplicació de polítiques que ajudin a frenar el despoblament dels pobles petits o les mesures després de l’incendi de la Ribera d’Ebre, que van tenir una important afectació en les comarques del Segrià i les Garrigues.

A la trobada d’aquest dimarts al Palau de la Diputació de Tarragona, Llauradó i Talarn han tractat sobre polítiques comunes en altres temes d’interès per a totes dues demarcacions, com són el de les llars d’infants municipals de les respectives demarcacions, una mesura amb què es pretén garantir la prestació dels serveis d’aquests equipaments per al període 2018-2019.

Talarn i Llauradó han incidit en la utilitat de les llars d’infants per a les famílies amb fills i filles de 0 a 3 anys, i contribuir així al manteniment de la població als municipis, en especial als de dimensions més reduïdes. Cal recordar que els ajuts a les llars d’infants municipals ja es van iniciar el 2014 en virtut d’un conveni amb la Generalitat i les quatre diputacions catalanes.

Joan Talarn ha indicat que mantenir el servei d’escola bressol té un cost alt per als ajuntaments, i que donar-los suport és una qüestió de responsabilitat. De la seva banda, Llauradó ha assenyalat que la situació actual obliga a continuar sent responsables amb aquest exercici de cooperació amb els municipis.

Lleida, 17 de setembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat