Primera reunió de coordinació per implantar sensors de riuades

ORIfoto_reunio_comprimida_editora_2_6435_0_1

La corporació provincial ha liderat la implantació al territori d’aquest projecte europeu, que suposa una inversió de prop de 520.000 euros

El passat dijous 10 de juliol es va celebrar la reunió interinstitucional que va suposar la posada en marxa a les terres de Lleida del projecte europeu RisqHydro, de la Xarxa transfronterera de detecció de riscos hidrològics.

La sessió, que va tenir lloc a la seu del Conselh Generau d’Aran, va estar presidida pel vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Pau Perdices, i va comptar amb participació de representants de totes les entitats sòcies: la Communauté de Communes de Saint-Béat, el Conselh Generau d’Aran i els consells comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

En el transcurs de la reunió, els representants de les diverses institucions liderades per la Diputació de Lleida van constituir el comitè de gestió del projecte, van ratificar els acords de partenariat i van establir les bases generals per al correcte desenvolupament del projecte.

RisqHydro és un projecte encapçalat per l’ens provincial, mitjançant el seu Patronat de Promoció Econòmica, i compta amb un pressupost de prop de 520.000 €. Aquesta iniciativa, acceptada pel Programa d’ajuts a la Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra, té com a objectiu establir un sistema d’alertes mitjançant la instal·lació d’una xarxa de 30 sensors i estacions meteorològiques, així com la definició de protocols de protecció civil d’alerta per riuades per tal d’evitar danys personals i reduir al màxim els danys materials a causa de possibles desbordaments dels rius.

Aquestes sistemes de sensors s’instal·laran a les capçaleres dels rius Garona, Noguera Pallaresa, Noguera Ribagorçana i Segre per alertar de l’augment de cabal i ajudaran a prevenir les possibles riuades, com les que van afectar la Val d’Aran i part del Pallars Sobirà i la Ribagorça ara poc més d’un any. La Diputació de Lleida ha aportat gairebé 250.000 euros per a diferents actuacions d’emergència com a conseqüència de les riuades que es van produir a la Val d’Aran ara fa un any.

Lleida, 15 de juliol de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat