Primera prova internacional de la Fórmula 1 de l’aire a l’aeroport de Lleida-Alguaire

ORIpresentacio_formula_1_de_laire_001_editora_2_6278_0_1

L’aeroport de Lleida-Alguaire serà una de les seus del primer circuit mundial de la Fórmula 1 de l’aire que se celebrarà el 2015 i el proper 1 de juny acollirà la prova de presentació a Europa de la modalitat internacional en el marc del Festival aeri Lleida Air Challenge

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, explica que es tracta d’una aposta de futur amb l’objectiu de donar encara més consistència a l’Aeroport de Lleida-Alguaire

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha participat aquest dijous en la roda de premsa de presentació de la primera prova internacional de la Fórmula 1 de l’aire, que es disputarà a l’aeroport de Lleida-Alguaire el 2015.

Reñé ha explicat que es tracta d’una aposta de futur amb continuïtat i no puntual amb l’objectiu de donar encara més consistència i viabilitat a l’Aeroport de Lleida-Alguaire en tots els àmbits i activitats.

El delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, acompanyat pel director executiu d’Air Race F1, Jeff Zaltman, i pel director del Lleida Air Challenge, Dani Ventura, ha indicat que abans d’aquesta prova a nivell mundial, el proper 1 de juny, l’aeroport acollirà la prova de presentació a Europa de la modalitat internacional en el marc del Festival aeri Lleida Air Challenge.

L’esdeveniment està organitzat per la Taula Estratègica, Aeroports de Catalunya, els titulars dels drets de la Air Race F1 i l’Aeroclub Barcelona-Sabadell i compta amb la participació de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Lleida.

Air Race 1 és l’única modalitat internacional de curses aèries en què les aeronaus participants competeixen simultàniament a velocitats de 400 km/h efectuant diverses voltes en circuits el·lipsoïdals d’uns vuit quilòmetres de longitud, resultant guanyador de la prova l’aparell que creua en primer lloc la línia d’arribada.

Aquest tipus de curses, en què s’hi produeixen avançaments i que exigeix alt nivell de precisió als pilots, incrementen la seva espectacularitat en relació a altres competicions aèries on només vola un avió cada vegada.

Els equips que ja han confirmat la seva assistència a Alguaire provenen dels Estats Units, Regne Unit i França. Arribaran el 27 de maig per iniciar els entrenaments. La final del dia 1 de juny constarà de diverses tongades de 10 tombs al circuit.

Modalitat amb molt seguiment als Estats Units

Aquest tipus de curses de la F-1 de l’aire, que ara donen el salt a Europa i l’any vinent tindran un circuit mundial, se celebren des de fa més de 50 anys als Estats Units, on apleguen milers d’aficionats.

Les aeronaus que hi participen, basades en molts casos en el clàssic aparell Cassutt, estan específicament dissenyades i construïdes per disputar curses de velocitat, i els equips mecànics dels avions, per tal de maximitzar els resultats, poden efectuar-hi les modificacions que creuen oportunes dins d’uns paràmetres d’obligat compliment.

Aquests paràmetres poden ser tenir una àrea mínima de les ales de 66 metres quadrats, un pes en buit de 226,8 kg, un motor de 100 cavalls de potència i altres elements de disseny, que asseguren la igualtat de les condicions mecàniques dels aparells i situen el factor bàsic de la competència en l’habilitat dels pilots. Els aparells que disputen les curses disposen d’equips tècnics i enginyers de suport a peu del circuit.

Els responsables d’Air Race F-1 conformen un equip amb molta experiència en l’organització d’espectacles aeris internacionals, de velocitat i també acrobàtics, tant pel que fa a la competició pròpiament com en relació amb la seguretat dels esdeveniments. Air Race F-1 organitza Aero GP, la competició més destacada d’aquesta modalitat aèria.

Les tres associacions oficials amb què comptarà l’esport de carreres de Fórmula 1 de l’aire, establertes als Estats Units, Regne Unit i França, ja han donat el vist-i-plau a la que serà la primera competició internacional.

Campionat d’Espanya de Vol Acrobàtic

A banda de l’Air Race F-1, el Lleida Air Challenge acollirà també una altra competició aèria rellevant com és el Campionat d’Espanya de Vol Acrobàtic, que reunirà els millors pilots europeus de l’especialitat. Els responsables del festival aeri ultimen l’organització d’altres activitats, com ara actuacions d’aparells clàssics, demostracions d’extinció de focs i de rescats, entre altres.

Lleida, 27 de març de 2014

Per a més informació: 
Telèfons de contacte: 973.70.41.25
Cap de l’Àrea de Comunicació, Maricel Pujol
premsa@diputaciolleida.cat

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat