Nova edició del torneig internacional de futbol base de Bellpuig amb la presència de l’equip hongarès de l’Szeged

Els 31 equips competiran els dies 21, 22 i 23 de juny en les categories de prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil

El diputat en funcions Paco Cerdà ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació del 24è Torneig Internacional de futbol base Vila de Bellpuig, que se celebra els dies 21, 22 i 23 de juny. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació– ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte; el representant territorial d’Esports a Lleida, Joan Segura; i el president de l’Escola de Futbol de Bellpuig, Jaume Piñol.
El torneig comptarà amb 31 equips distribuïts en les categories de prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Això representa que més de 350 nenes i nens jugaran partits durant els tres dies de competició.

Els equips participants són l’Escola de Futbol Bellpuig, el CF Fondarella, la SE AEM, la UE Bordeta, el CE Ivars d’Urgell, l’ENFAF Andorra, el CE Cervera, el CF Mercedarios, la UE Calaf, la UE Alpicat, el CE Vilanovenca, l’EF Artesa de Segre, el Lleida Esportiu, el CF Verdú, i l’equip hongarès de l’Szeged Hungary, que no ha fallat en cap de les 23 edicions que s’ha celebrat el torneig.

L’equip d’aleví dels hongaresos estarà allotjat amb les famílies dels jugadors de Bellpuig. La resta de la delegació hongaresa estarà allotjada a l’alberg municipal. Els organitzadors han programat per al dia 21 pel matí una visita al convent de Vallbona de les Monges, on hi ha les restes de la reina Violant d’Hongria. Aquesta és una visita molt valorada perquè a la porta del convent hi ha un text en hongarès que genera molta complicitat de part dels visitants. En acabar, s’ha previst un dinar a Maldà.

La nit de dissabte, al davant del camp municipal, s’ha previst un sopar popular, i diumenge, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, es podrà viure la festa de la flama del Canigó amb la colla d’Espurnetes.

Durant la seva intervenció, Joan Segura ha recordat que és molt important poder visualitzar el territori i ensenyar que es fan moltes coses i molt ben fetes fora de Barcelona i el seu àmbit d’influència. Així, ha explicat que Bellpuig n’és un clar exemple amb l’organització fa pocs dies del torneig de bàsquet en categoria cadet i ara amb el torneig de futbol base.

Per la seva banda, Jordi Estiarte s’ha mostrat molt satisfet per la feina que du a terme la junta directiva de l’EF Bellpuig, i ha explicat que de cara a properes edicions es vol potenciar el coneixement de la riquesa artística, cultural i històrica de Bellpuig, així com la potenciació de l’esport femení, que ja tindrà la seva visualització en la propera edició.

En aquest sentit, Jaume Piñol ha assegurat que l’edició número 25 canviarà de dates i es mourà al mes de setembre per aconseguir que puguin venir equips de referència de tot Catalunya, un fet que també va lligat a la circumstància que es disposi d’un camp de gespa artificial des d’aquesta temporada.

Lleida, 19 de juny de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat

Futbol base Bellpuig02_SLI

Los 31 equipos competirán los días 21, 22 y 23 de junio en las categorías de prebenjamín, benjamín, alevín, infantil, cadete y juvenil

El diputado en funciones Paco Cerdà ha participado este miércoles en la rueda de prensa de presentación del 24.º Torneo Internacional de Fútbol Base Vila de Bellpuig, que se celebra los días 21, 22 y 23 de junio. La presentación —que ha tenido lugar en la sala de prensa de la Diputación— ha contado con las intervenciones del alcalde de Bellpuig, Jordi Estiarte; el representante territorial de Deportes en Lleida, Joan Segura, y el presidente de la Escuela de Fútbol de Bellpuig, Jaume Piñol.
El torneo contará con 31 equipos, distribuidos en las categorías de prebenjamín, benjamín, alevín, infantil, cadete y juvenil, lo que significa que más de 350 niñas y niños jugarán partidos durante los tres días de competición.

Los equipos participantes son la Escuela de Fútbol Bellpuig, el CF Fondarella, la SE AEM, la UE Bordeta, el CE Ivars d’Urgell, l’ENFAF Andorra, el CE Cervera, el CF Mercedarios, la UE Calaf, la UE Alpicat, el CE Vilanovenca, el EF Artesa de Segre, el Lleida Esportiu, el CF Verdú y el equipo húngaro Szeged Hungary, que no ha fallado en ninguna de las 23 ediciones que acumula el torneo.

El equipo alevín de los húngaros se alojará con las familias de los jugadores de Bellpuig, mientras que el resto de la delegación húngara se hospedará en el albergue municipal. Los organizadores han programado para el día 21 por la mañana una visita al convento de Vallbona de les Monges, donde se encuentran los restos de la reina Violante de Hungría. Se trata de una visita muy valorada, puesto que, en la puerta del convento, hay un texto en húngaro que genera mucha complicidad con los visitantes. Al finalizar, está prevista una comida en Maldà.

Asimismo, para la noche del sábado se ha programado una cena popular delante del campo municipal, y el domingo, coincidiendo con la verbena de San Juan, se podrá vivir la fiesta de la Flama del Canigó con el grupo de diables Espurnetes.

Durante su intervención, Joan Segura ha recordado que es muy importante poder visualizar el territorio y enseñar que se hacen muchas cosas, y muy bien hechas, fuera de Barcelona y su ámbito de influencia. Así, ha explicado que Bellpuig es un claro ejemplo de ello con la organización, hace pocos días, del torneo de baloncesto en categoría cadete, y ahora, con el torneo de fútbol base.

Por su lado, Jordi Estiarte se ha mostrado muy satisfecho por el trabajo que lleva a cabo la junta directiva del EF Bellpuig, y ha explicado que, con vista a próximas ediciones, se pretende potenciar el conocimiento de la riqueza artística, cultural e histórica de Bellpuig, así como el deporte femenino, que adquirirá relieve propio en la próxima edición.

En este sentido, Jaume Piñol ha indicado que la edición número 25 cambiará de fechas y se moverá al mes de setiembre con el objetivo de que puedan participar equipos de referencia de toda Cataluña, algo a lo que también contribuirá la circunstancia de que se disponga de un campo de césped artificial desde esta temporada.

Lleida, 19 de junio de 2019