Primer pas perquè el turisme de Lleida tingui un observatori

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

El ple de la Diputació de Lleida que se celebrarà el pròxim divendres 17 d’octubre aprovarà el conveni de col·laboració entre el Patronat de Turisme de la corporació provincial i la Universitat de Lleida (UdL), per al desenvolupament de la càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya i de l’Observatori Turístic.

D’aquesta forma, es donarà el primer pas per enfortir la marca turística lleidatana i promoure la investigació de les problemàtiques i potencialitats del turisme d’interior, rural, urbà i de muntanya a la demarcació de Lleida.

La Diputació de Lleida i la UdL coincideixen en definir com a prioritari el desenvolupament del conjunt d’activitats turístiques en el territori lleidatà, com a instrument de creixement econòmic, de creació d’empreses i d’ocupació i, al mateix temps, de reequilibri territorial.

Per aquest motiu, ambdues institucions han impulsat la constitució de la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya amb l’objectiu d’aprofitar les sinergies entre ambdues entitats públiques i les empreses privades del sector turístic, per enfortir la marca turística lleidatana, que el Patronat de Turisme ha ajudat a difondre durant els darrers 25 anys amb el distintiu ‘Ara Lleida’.

Les clàusules del conveni, que serà aprovat pel ple de la Diputació del proper divendres 17 d’octubre, estipulen que la Universitat es farà càrrec de la docència i de les diverses activitats formatives i d’investigació, mentre la Diputació farà una aportació anual per costejar tant el funcionament ordinari de la càtedra com les despeses derivades de la implementació de projectes de recerca, formació i promoció turística.

En concret, l’ens provincial aportarà a la UdL 120.000 euros en concepte de subvenció, distribuïts a raó de 30.000 euros per cada anualitat de durada del conveni, subscrit amb una periodicitat trianual (per als exercicis 2014-2017), però prorrogable.

Observatori Turístic

En el marc de la càtedra es crearà també un Observatori Turístic que es basarà en la recopilació, tractament, elaboració i difusió d’estadístiques quantitatives i qualitatives de màxim rigor per posar de manifest la realitat estructural, temàtica i territorial del turisme a les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i la Val d’Aran.

L’objectiu és crear una col·laboració permanent i activa per promoure la investigació fonamentalment aplicada, però també la bàsica, de les problemàtiques i potencialitats del turisme d’interior, rural, urbà i de muntanya a la demarcació de Lleida.

Aquesta recerca es posarà al servei de les administracions territorials lleidatanes i es contribuirà a la seva difusió entre el teixit productiu empresarial del turisme de les comarques lleidatanes.

Lleida, 15 d’octubre de 2014

 

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat