Presents en la commemoració del 10è aniversari de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

Dia de l'Estany d'Ivars

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assistit avui als actes de celebració del desè aniversari, amb una plantada d’arbres a càrrec de nens nascuts l’any de l’inici de l’ompliment

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha celebrat avui l’acte institucional de commemoració del desè aniversari de la recuperació de l’estany, amb una plantada simbòlica de 10 freixes a càrrec de nens i nenes de 10 anys, veïns d’aquestes poblacions. La celebració ha coincidit amb la VII Fira de l’Estany d’Ivars i la IV Mostra Gastronòmica de la Cuina de l’Estany i ha estat multitudinària.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha destacat el compromís de la institució amb l’Estany “perquè sigui una realitat cada dia més viva i més rica”, i ha precisat que “més enllà d’aquesta celebració, cal seguir pensant en els projectes relacionats amb l’Estany”. En aquest sentit, s’ha referit a la recuperada masia de Cal Sinén com a centre d’interpretació de la zona. L’aportació de la Diputació permet l’adequació de l’espai de la planta baixa que porta al mirador (de 120 m2), l’obertura del mirador i la construcció dels serveis adaptats per tal de millorar l’atenció als visitants.

En aquests deu anys de col•laboració, la Diputació de Lleida ha aportat 2,5 milions d’euros al Consorci de l’Estany per a projectes en una de les zones humides més importants d’Europa. L’antic estany d’Ivars i Vila-sana fou dessecat el 1951 i recuperat més de mig segle després. Avui és un dels principals pols d’atracció turística de les comarques de la plana.

“Ja és una realitat clara; l’Estany ja està consolidat, necessita un temps, com totes les coses, per anar implementant més projectes i activitats en el seu entorn, però la línia bàsica d’aquesta recuperació ja està marcada, amb un respecte ambiental excepcional, amb una correlació i de respecte també per les activitats que existeixen al voltant, agrícoles i ramaderes, i amb una proposta d’activitat econòmica associada, i per tant ens satisfà”, ha dit Reñé.

Als actes també hi ha assistit els alcaldes d’Ivars d’Urgell, Ramon Maria Guiu, de Vila-sana, Joan Sangrà; i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, entre altres representants d’institucions.

Ivars d’Urgell, 29 de març de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat