Presenten línies de finançament per a projectes Next Generation del sector agroalimentari i del medi rural

Jornada_finançament_02

Jornada_finançament_04

Jornada_finançament_03

Jornada_finançament_01

El president de la Diputació de Lleida ha fet la cloenda de la jornada de presentació de les línies de finançament de l’Empresa Nacional d’Innovació (ENISA) i fons Next Generation, en la qual han participat 96 projectes empresarials, 46 dels quals són lleidatans


 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha fet aquest dijous, a la sala d’actes del Palau de la Diputació,  la cloenda de la jornada de presentació de les línies de finançament de l’Empresa Nacional d’Innovació (ENISA) i fons Next Generation, en la qual s’ha donat a conèixer els instruments de suport a l’empresa; les noves línies de finançament AgroImpulso, per al sector agroalimentari i el medi rural, així com la línia d’Emprenedores Digitals, per a projectes d’emprenedoria digital femenina.

 

A la jornada han participat el director general d’Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, i el director d’Operacions i Estratègia d’ENISA, Jordi García, entre d’altres.

 

Joan Talarn ha destacat que des de fa tres anys “els fons europeus Next Generation s’han convertit en l’accelerador que ens ajuda a convertir la teoria en realitat”, i que aquesta nova manera de fer projeccions de futur “no la podem portar a terme sense un finançament adequat i, sobretot, ben orientat”. Per això, ha recordat que “les administracions hem de facilitar a les empreses, i molt especialment a les petites i mitjanes, els mecanismes més efectius per poder arribar al finançament de les transformacions en les quals creiem”.

 

La línia Agroimpulso és una línia de finançament adreçada a impulsar la transformació digital de les empreses del sector agroalimentari i del medi rural, amb 10 M€ per al 2022 i 10 M€ per al 2023. Aquest finançament no exigeix més garanties que les del propi projecte empresarial, amb imports des de 25.000 € fins a 1.500.000 €.

 

Es tracta d’una línia adreçada a petites i mitjanes empreses agroalimentàries de tota la cadena de valor que desenvolupin projectes innovadors i/o de base tecnològica. La participació d’empreses lleidatanes ha estat molt alta, ja que ha estat de 46 d’un total de 96 inscrites.

 

Totes les empreses tindran una reunió presencial amb l’oficina Next Generation que presenta els serveis que ofereix amb la identificació de les noves convocatòries dels fons, l’oferta d’orientació i assessorament per millorar l’estratègia d’accés a les subvencions Next Generation, així com el foment de la participació d’empreses catalanes en projectes estratègics.

 

El director general d’Innovació i Emprenedoria, Lluís Juncà, ha destacat “la importància de la innovació i la transformació digital en tots els sectors però molt especialment en el sector agroindustrial, principal referent del PIB a Catalunya, aproximadament el 20%”. També ha ressaltat la importància de les tecnologies com a palanca de transformació del sector i de la indústria en general. “Els Fons Next Generation EU són l’instrument rellevant per assolir la transformació que necessita la nostra economia i és important que Catalunya en capti el màxim, entre ells els préstecs participatius d’ENISA”.

 

La Diputació de Lleida participa en aquest projecte a través del Patronat de Promoció Econòmica, i més concretament, GLOBALLEIDA, fent accions concretes d’assessorament financer, com les rondes o workshops i els programes especialitzats per a pimes. A més, impulsa la inversió privada al territori amb el servei d’atracció de projectes. I ofereix un servei de suport financer que permet als emprenedors i les empreses tenir un millor accés al finançament públic i privat disponible al mercat.

 

Lleida, 6 de juliol de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat