Presentem la Fita Alta Madness de Sidamon, una cursa solidària de deu dorsals

FITA_ALTA_SIDAMON_1

La Fita Alta Madness neix amb la voluntat de ser una cursa minoritària per a una malaltia minoritària que arriba a Sidamon el proper dissabte, recaptant fons per la miopatia miotubular

La Diputació de Lleida ha presentat aquest dilluns la Fita Alta Madness de Sidamon, que és la primera cursa vertical i solidària que s’organitza al Pla d’Urgell. Aquesta cursa té una vessant solidària, ja que la recaptació anirà destinada a l’estudi de la miopatia miotubular, una malaltia minoritària que afecta un de cada 50.000 nounats.

La cursa se celebrarà el proper dissabte 16 de juliol a les 8 del matí. L’acte de presentació ha comptat amb la participació del vicepresident quart, Jordi Latorre, i els organitzadors d’aquest esdeveniment, Jordi Balagué i Lluís Rosselló, del Grup Excursionista Serralada de Mollerussa.

El vicepresident quart, Jordi Latorre, ha felicitat els organitzadors d’aquesta iniciativa per la seva sensibilitat i ha afirmat que la Diputació de Lleida dóna suport a aquest esdeveniment per la seva vessant esportiva però també solidària, que la fa especialment singular.

L’organitzador de la cursa, Jordi Balagué, ha explicat que la peculiaritat de la cursa és que només hi ha deu dorsals que s’han subhastat a cegues i que aquesta competició consistirà a conquerir 100 vegades seguides la part superior de la Fita Alta, a Sidamon, en el mínim temps possible. En resum, un total de deu quilòmetres amb un desnivell de 1.400 metres positiu.

Segons els organitzadors, la limitació a deu dorsals es deu al fet, per una banda, que el tossal de la Fita Alta és molt petit i no pot allotjar molts corredors i, per l’altra, a la voluntat de ser una cursa minoritària per una malaltia minoritària. Aquesta cursa de pujar i baixar és un acte simbòlic que pretén reflectir l’esforç continuat que fan els pares d’en Lluc, un nen que pateix aquesta malaltia.

En aquests moments, tal i com ha indicat Lluís Rosselló, a través de la subhasta dels deu dorsals, tant a particulars com a clubs de la comarca, s’han recaptat 1.720 euros aproximadament, que es donaran per la investigació d’aquesta malaltia minoritària, la miopatia miotubular.

Tot i això, si algú hi vol col·laborar ho pot fer a través d’un ingrés en el compte bancari de la seva pàgina web www.fitaltamadness.wordpress.com.

També el podi dels guanyadors serà peculiar i la primera persona que acabi les 100 pujades i baixades serà proclamada la “Bèstia de la Fita Alta” i rebrà una samarreta amb el títol corresponent.

Lleida, 11 de juliol de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat