Presentem els actes de commemoració del 850 aniversari del Monestir de les Avellanes

Macia_Monestir_Avellanes_rdp_001_SLI

Presentació a l'IEI dels actes

La directora de l’IEI, Montserrat Macià, afirma que aquest acte serà una manera d’associar religiositat, cultura i oci

El Monestir de les Avellanes celebrarà el pròxim dissabte, 20 de febrer els actes de commemoració del seu 850è aniversari amb un conjunt d’activitats que han estat presentades aquest dijous en una roda de premsa que ha acollit l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI).

La directora de l’IEI, Montserrat Macià, ha participat a la roda de premsa juntament amb el director del Monestir de les Avellanes, Robert Porta, i el director de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, Alfons Reverter.

Durant la seva intervenció, Macià ha destacat que la commemoració serà una manera d’associar religiositat, cultura i oci, una barreja que fa temps s’aplica amb èxit a molts indrets del territori. La directora de l’IEI ha dit que des de l’organització sempre s’ha treballat amb una visió de futur que cal seguir incentivant, perquè el país passa, en certa manera, per les mans de comunitats com la que viu i gestiona el monestir, com un clar reflex del signe identitari de Catalunya.

Els actes s’iniciaran amb un repic de campanes de benvinguda a càrrec de la Confraria de Campaners de Catalunya. Posteriorment, el degà de la Facultat de Lletres, Joan Busqueta, impartirà la conferència “La fundació del Monestir de les Avellanes en el context d’una nova espiritualitat”.

Durant la jornada també es farà una ofrena floral als Comtes d’Urgell, fundadors del Monestir de les Avellanes. Per últim, i abans de la cloenda oficial, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), oferirà un concert amb obres de Wagner, Chopin, Khatxaturian i Granados, sota la direcció d’Alfons Reverter i Joan Ramon Salamó, al piano. Aquest serà un concert en el que es convida els alumnes mes avantatjats dels centres musicals, en el que s’anomena Acadèmia OJC.

Sota aquest paraigües, l’OJC actuarà diumenge a l’Auditori Enric Granados commemorant el centenari de l’Escola de Música de Lleida. Al mes de juliol ho farà a Cervera en el marc de Festival Internacional de Música Càtedra Cervera Emili Pujol.

Lleida, 18 de febrer de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat