Presentem al territori una proposta per construir un accés alternatiu a Baiasca

Reunio_Baiasca_001_SLI

Reunio_Baiasca_003_SLI

La Diputació de Lleida es compromet a aportar 50.000 euros, que se sumen als 20.000 euros del Consell Comarcal del Pallars Sobirà

El Departament de Territori i Sostenibilitat hi participarà, amb 50.000 euros més, a través de la línia d’ajuts per millorar l’accessibilitat a nuclis de muntanya anunciada pel conseller Rull

A partir d’ara, l’Ajuntament de Llavorsí i l’EMD de Baiasca s’encarregaran de determinar la seva pròpia aportació i de concretar les aportacions dels departaments de Governació i d’Agricultura per així cobrir els 252.910 euros de la primera fase de les obres

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest divendres amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís; els alcaldes de Baiasca i Llavorsí, Jordi Fillet i Josep Vidal respectivament, per presentar una proposta tècnica per construir un accés alternatiu a Baiasca.

A la reunió també han participat la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Dolors Tella; el director general de Polítiques de Muntanya, Albert Alins; el diputat provincial Gerard Sabarich i l’assessor per al Desenvolupament d’Infraestructures de la corporació lleidatana, Ramon Lleonart.

Des que es va produir l’esllavissada que limita l’accés a Baiasca i donades les dificultats en l’arranjament del tram afectat, la Diputació de Lleida, d’acord amb els representants de l’EMD de Baiasca i l’Ajuntament de Llavorsí, va prendre el compromís de dur a terme un estudi tècnic per avaluar un accés alternatiu que garantís la vialitat als veïns del poble. Després de avaluar fins a tres possibles alternatives, els serveis tècnics de la corporació, juntament amb el territori, han determinat que hi ha una opció que és factible per garantir l’accés dels veïns a l’EMD de Baiasca.

La reunió d’aquest divendres ha servit per presentar la proposta, que té un cost de 422.304 euros. Durant la trobada s’ha acordat que es farà la primera fase que garantirà la vialitat dels veïns i que suposa una inversió de 252.910 euros.

La Diputació de Lleida es compromet a aportar  50.000 euros, que se sumaran als 20.000 euros del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. El Departament de Territori i Sostenibilitat hi participarà amb 50.000 euros més, a través de la línia d’ajuts per a la millora de l’acessibilitat a nuclis de muntanya anunciada pel conseller Josep Rull en una recent visita al Pallars Sobirà.

Per la seva part, l’Ajuntament de Llavorsí i l’EMD de Baiasca s’encarregaran de determinar la seva pròpia aportació i de concretar les aportacions dels departaments de Governació i d’Agricultura per així cobrir els 252.910 euros de la primera fase de les obres.

Lleida, 14 d’octubre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat