Presentació a l’IEI del llibre col·lectiu “Eines d’Estat”, amb Francesc Homs

Presentació Llibre Eines d'Estat

Presentació Llibre Eines d'Estat

Presentació Llibre Eines d'Estat

Presentació Llibre Eines d'Estat

L’obra recull les actes del cicle de conferències homònim celebrat entre 2012 i 2013, amb diversos noms destacats del món polític i acadèmic

El president de la Diputació, Joan Reñé, ha presidit aquest dimarts la presentació del llibre “Eines d’Estat”, que recull les actes del cicle de conferències que es va celebrar a l’Institut d’Estudis Ilerdencs entre l’octubre de 2012 i el març de 2013. L’acte, que ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI, també ha comptat amb la participació del conseller de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, i del director de l’IEI, Josep M. Solé i Sabaté.

En la seva intervenció, Reñé ha recordat que aquesta obra s’emmarca dins de les activitats que la Diputació de Lleida ha dut a terme amb motiu de la celebració del Tricentenari, però, especialment, del procés que viu Catalunya actualment.

Aquesta obra −publicada per la Diputació de Lleida a través de l’IEI- inclou la conferència que el mateix conseller de Presidència va oferir en el marc d’aquest cicle, així com la transcripció de les intervencions fetes per altres personalitats destacades del món polític i acadèmic, com ara l’exconseller d’Economia de la Generalitat, Antoni Castells; l’enginyer, empresari i assagista català, Xavier Roig; el catedràtic de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra, Ferran Requejo, el comissari de la comissió del Tricentenari, Miquel Calçada i del professor de la UdL i escriptor, Miquel Pueyo.

Pel que fa al contingut, ‘Eines d’Estat’ fa un repàs a l’estat de la Catalunya actual i les seves potencialitats. Per la seva banda, l’exconseller d’Economia de la Generalitat, Antoni Castells, centra la seva col•laboració en les necessitats econòmiques i de finançament del Govern català. Sota el títol “Catalunya, un mercat a perfeccionar”, Xavier Roig destaca al llibre la història comercial i mercantil de Catalunya i hi dóna diverses claus del que hauria de fer un govern per millorar la situació dels mercats. Requejo hi analitza “La independència de Catalunya. Perspectiva teòrica i comparada”, fent un repàs teòric i pràctic de les teories de la democràcia i com aquesta s’aplica al cas català. Pueyo mostra el seu punt de vista, centrat en la comunicació, a la ponència publicada amb el títol “De l’espai català de comunicació a la societat i la nació en xarxa”. Finalment, Calçada hi fa un recorregut històric de la projecció exterior de Catalunya partint de la seva experiència a l’estranger.

Lleida, 9 de desembre de 2014

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat