Presentació a Fondarella de la Miscel·lània sobre el bisbe Deig amb Sor Lucia Caram

[RoyalSlider Error] No post attachments found.

Dins del segon Memorial dedicat a Mossèn Jesús Huguet

L’IEI ha col·laborat en l’edició d’aquesta publicació amb escrits del mateix traspassat Jesús Huguet, i dels periodistes Antoni Puigvert, Enric Juliana, Albert Sáez, Francesc-Marc Álvaro i Francesc Romeu o el sociòleg Salvador Cardús, entre altres

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, participarà juntament amb Sor Lucía Caram en l’acte que tindrà lloc divendres a Fondarella, en el segon memorial dedicat a mossèn Jesús Huguet, fill d’aquesta localitat i estret col·laborador del també desaparegut bisbe Antoni Deig.

En l’acte s’hi presentarà una miscel·lània dedicada al qui fou bisbe de Solsona. L’IEI ha col·laborat en l’edició d’aquesta publicació que té com a escriptors el mateix traspassat Jesús Huguet, i dels periodistes Antoni Puigvert, Enric Juliana, Albert Sáez, Francesc-Marc Álvaro i Francesc Romeu o el sociòleg Salvador Cardús, entre altres. El pròleg és del president Joan Reñé.

Huguet, mort en un atropellament de trànsit l’any 2012 era rector de Navès i coincidí amb Antoni Deig en l’exercici de sengles responsabilitats a la Diòcesi de Solsona. D’aquella etapa de col·laboració se’n recorda especialment l’any 1991, quan el Bisbe de Solsona reclamà una Confederació Episcopal Catalana en el transcurs d’un seminari religiós organitzat a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada de Conflent.

Segons relata Huguet en el llibre, Deig s’havia convertit en una veu discordant per defensar obertament que “A Catalunya l’Església ha de ser catalana i, com més catalana sigui, més universal serà”.

La miscel·lània recull aquest episodi, de la mà del mateix Jesús Huguet, així com tants altres de relacionats amb diferents etapes de prelatura del bisbe. El II Memorial Jesús Huguet tindrà lloc a la sala d’actes de Fondarella a les 21.00 hores.

Lleida, 23 d’abril de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat