Presentació d’una obra de referència sobre les principals aportacions catalanes al món

PRESENTACIÓ_LLIBRE_APORTACIONS_1 - WEB

PRESENTACIÓ_LLIBRE_APORTACIONS_2 - WEB

PRESENTACIÓ_LLIBRE_APORTACIONS_3 - WEB

Reñé ha presidit l’acte de presentació de l’obra “Aportacions catalanes universals”, dirigida per la Fundació Occitano Catalana i editada per Pagès Editors

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dijous l’acte de presentació del llibre “Aportacions catalanes universals”, que ha tingut lloc a la Sala Viladrich de la Diputació de Lleida. L’acte ha comptat amb també amb les intervencions del president de la Fundació Catalano Occitana, Joan Amorós, i del director de Pagès Editors, Lluís Pagès.

Es tracta d’un llibre coral, fruit del treball desinteressat de molts professionals (autors, traductors, il·lustradors…), que compta amb 744 pàgines i prop de 1.000 il·lustracions. Aquest llibre, dirigit per la Fundació Occitano Catalana, inclou un resum de la història de Catalunya i una selecció de les principals aportacions catalanes al món en els diversos àmbits, classificades cronològicament i per temàtiques.

En la seva intervenció, Reñé ha destacat que aquesta obra ens ajudarà a “millorar l’autoestima i l’orgull dels catalans” i representa una carta de presentació del nostre país, ja que al llarg de les seves pàgines es recorden les valuoses aportacions de “personatges de gran prestigi i potencial que han treballat i treballen per donar a conèixer Catalunya al món”.

Per la seva banda, Lluís Pagès, l’editor, ha definit l’obra com “un compendi per explicar la nostra història en positiu”, fruit d’un “ingent treball col·lectiu”.

En el seu torn de paraula, Amorós ha defensat la funció potencial d’aquest llibre com a “ambaixador” de Catalunya al món, per “fer veure a tothom que Catalunya es mereix un reconeixement internacional claríssim”.

En consonància amb la voluntat de difusió internacional, aquesta obra ha estat editada per Pagès Editors en quatre llengües (català, castellà, francès i anglès). El finançament de l’edició s’ha dut a terme amb micromecenatge, al qual tothom qui ho vulgui pot participar adquirint-ne un exemplar directament a la pàgina web www.catalancontributions.com.

Lleida, 5 de maig de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat