Presentació dels noms dels guanyadors dels Premis Literaris 2011

ORIpresentacio_premis_literaris_001_editora_2_4984_0_1

ORIpresentacio_premis_literaris_002_editora_2_4984_0

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, han presentat aquest divendres en roda de premsa el nom dels guanyadors dels Premis Literaris 2011. La presentació dels guanyadors s’ha fet hores abans de la celebració de la Nit de Concessió dels Premis Literaris 2011, que es farà a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que “és important mantenir tots els referents culturals i més encara en la nostra llengua”. En la seva intervenció, Reñé ha destacat la importància de defensar l’ús de la llengua occitana aranesa, a la Val d’Aran, i la llengua catalana a territoris tan propers com la Franja de Ponent, el País Valencià i les Illes Balears.

Reñé ha destacat la “bona col•laboració institucional” que existeix en l’organització i celebració d’aquests premis “que compten amb una llarga tradició”. El president de la Diputació s’ha mostrat molt satisfet per l’increment en el nombre d’originals que s’han presentat respecte a l’any anterior, així com de la gran varietat de procedències.

Finalment, Reñé ha felicitat els guanyadors d’aquesta edició i ha agraït al jurat la seva tasca, ja que “amb el seu rigor dóna prestigi als premis, juntament amb els autors que es presenten cada any i als guardonats”.

El 28è premi d’assaig Josep Vallverdú ha estat per l’hel•lenista, traductor i professor Eusebi Ayensa i Prat (Figueres, 1967) per l’obra “D’una nova llum: Carles Riba i la literatura grega”. El 16è premi de poesia Màrius Torres ha recaigut en l’enginyer forestal Amadeu Vidal i Bonafont (Barcelona, 1973) per l’obra titulada “Juny”.

El 10è premi de narrativa Premis de Lleida de novel•la ha estat per l’escriptor mallorquí Miquel Àngel Vidal Pons (Binissalem, 1962) per l’obra “Dies de tardor”. Finalment, el 10è premi de narrativa en sentit ampli ha estat per l’actor i dramaturg Manuel Veiga Giménez (Barcelona, 1964) per l’obra “Allà on la ciutat de Candel canviava de nom”.

En total, els Premis Literaris 2011 han rebut 114 originals. Al 28è premi d’assaig Josep Vallverdú, dotat amb 9.000 euros, s’han presentat 22 originals. Al 16è premi de poesia Màrius Torres, dotat amb 6.000 euros, s’han presentat 57 originals. Al 10è premi de narrativa Premis de Lleida, dotat amb 12.000 euros per cadascuna de les dues categories, s’han presentat 35 originals.

La Nit de Concessió dels Premis Literaris 2011 es tornarà a celebrar a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. L’acte estarà conduit per la filòloga, actriu i professora de la Universitat de Lleida (UdL), Núria Casado, i comptarà amb la participació de l’escriptor Màrius Serra, que farà la tradicional tertúlia literària.

Durant l’acte de lliurament també es farà un homenatge a Joan Margarit, que inclourà la projecció del vídeo “Semblança d’un poeta”. La nit de lliurament dels premis finalitzarà amb l’estrena de l’espectacle de música i poesia interpretat per músics de l’Orquestra Julià Carbonell “No era lluny ni difícil”.
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat