Presentació del llibre sobre ‘Perseguits i salvats’ a Tel-Aviv

Booklecture-19_SLI

El llibre de Josep Calvet s’ha presentat en el marc de l’acció internacionalitzadora del projecte ‘Perseguits i Salvats’ que la Diputació de Lleida està portant a terme aquesta setmana a Israel

El llibre ‘Huyendo del Holocausto. Judíos evadidos del nazismo a través del Pirineo de Lleida’, de l’historiador Josep Calvet, i editat per l’Editorial Milenio, s’ha presentat aquest dijous a Tel-Aviv.

Aquesta presentació s’ha fet en el marc de l’acció internacionalitzadora del projecte de recuperació memorialística ‘Perseguits i Salvats’ i de promoció de les terres de Lleida que aquests dies estan duent a terme tècnics de Turisme de la Diputació de Lleida a Tel-Aviv.

El mateix autor del llibre ha explicat en diverses ocasions que el llibre té tres objectius principals: la revisió històrica d’uns fets poc coneguts, posant-hi cares i noms; destacar l’altruisme dels pirinencs; i, per últim, posar en relleu tota la tasca de la Joint com a organització.

‘Perseguits i salvats’ és un projecte local de projecció internacional que representa la recuperació d’unes rutes catalanes de fugida del poble jueu durant la Segona Guerra Mundial i un reconeixement a la solidaritat entre dos pobles, el jueu i el català. Aquest projecte, impulsat per la Diputació de Lleida, ja ha generat diverses iniciatives prèvies, com la posada en marxa d’una web (www.perseguitsisalvats.cat) o la producció d’un documental, i es completa ara amb aquesta publicació de caràcter històric i testimonial.

Lleida, 17 d’abril de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat