Presentació del llibre del periodista Vicent Partal a l’IEI

Presentació del llibre de Vicent Partal 9N

Reñé ha presidit la presentació i ha destacat la crònica política i la trajectòria del director de Vilaweb

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dimecres la presentació del llibre del periodista Vicent Partal “Desclassificat: 9-N. Història secreta d’una votació revolucionària”. L’acte ha estat presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i també ha comptat amb la participació del director de l’IEI, Josep M. Solé i Sabaté, i del propi autor.

En la seva intervenció, el president de la Diputació ha destacat la vàlua de Vicent Partal en els camps de la crònica política, com a col•laborador assidu en diversos mitjans, i de l’emprenedoria periodística de base nacional, principalment al capdavant del diari electrònic Vilaweb, amb 20 anys d’història.

Pel que fa al llibre, un relat periodístic sobre el 9N narrat com una sèrie televisiva, Reñé n’ha posat en valor tant l’estil narratiu, viu i directe, com la contextualització temporal en “els onze mesos més trepidants de la història política de Catalunya”, en al•lusió a una cita de la pròpia obra. Com a colofó, Reñé ha conclòs que “no ens podem permetre el luxe que visions de curta volada posin en qüestió, dificultin o malmetin allò que definitivament tenim a les mans: la creació d’un estat propi”.

Per la seva banda, Partal ha destacat que el llibre és “la crònica del 9N i explica petits secrets’, però sobretot ‘posa de manifest que el 9N va ser un èxit i que va convertir Espanya en un estat fallit’.

Aquest acte s’emmarca en les activitats culturals que la Diputació de Lleida ha programat a l’IEI, entre el 8 i el 23 d’abril, per celebrar la festivitat de Sant Jordi. En total, més d’una dotzena d’actes, el proper i últim dels quals serà la tradicional recepció institucional de Sant Jordi al pati de l’IEI, que tindrà lloc aquest dijous dia 23 d’abril a les 12.30 hores. A l’acte també s’hi presentaran els llibres editats per la Diputació de Lleida “Territori de Premi. 25 anys del Premi Pica d’Estats” i “De l’aigua; concurs fotogràfic #laiguaalatevacomarca”.

Lleida, 22 d’abril de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat