Presentació del Festival de Contes i espectacles al carrer “Marrameu” de Torrelameu

Marrameu_Torrelameu_001_SLI

Presentació del Primer Festival de Contes i espectacles al carrer “Marrameu” de Torrelameu

El festival, que se celebrarà els dies 3 i 4 de juny, té un marcat caràcter familiar

El món dels contes, el teatre i el circ seran els protagonistes del Primer Festival de Contes i espectacles al carrer “Marrameu”, que acollirà el municipi de Torrelameu el cap de setmana del 3 i 4 de juny.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació del nou festival en una roda de premsa que ha comptat amb la participació del vicepresident quart, Jordi Latorre; de l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes; de la regidora de l’Ajuntament de Torrelameu, Dolors Gasol, i del director del festival, Pere Pàmpols.

El vicepresident quart, Jordi Latorre, ha explicat que la Diputació de Lleida dona suport a aquesta nova iniciativa que aposta per l’entreteniment, la cultura i la infància, a més de promocionar les companyies de teatre del territori.

Durant tot el cap de setmana els visitants podran gaudir d’un seguit d’activitats vinculades als contes i al circ amb una dotzena de companyies de teatre.

L’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, ha assenyalat que el Festival Merrameu “pretén ser una trobada familiar i alhora ser l’aparador de companyies teatrals, ja que hem convidat 58 regidors de cultura de la demarcació de Lleida perquè puguin veure’ls i contractar-los”. També ha agraït la implicació dels veïns del poble en l’organització d’aquest festival.

El director del festival, Pere Pàmpols, ha explicat que les activitats començaran dissabte a la tarda, on han concentrat la major part de les sessions de contacontes amb els alumnes de la Universitat de Lleida i de l’Aula de Teatre de Lleida, així com els espectacles teatrals i de titelles.

Diumenge al matí continuaran els contes escenificats i el taller de circ aeri amb la companyia Trapetelando. Les activitats més festives es faran la tarda de diumenge  amb  l’animació musical de La Festa Salada, l’Escumanimació i la batucada final.

També hi haurà un espai per als més petits en forma de sorral, jocs tradicionals per a grans i petits, una exposició de contes antics amb més 300 llibres, un espai de circ i els dos escenaris on es programaran els espectacles, segons ha explicat una de les organitzadores, Sofia Rosell.

Els organitzadors han destacat també la interpretació del conte ‘La cursa de les barques’ per part de membres de la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral.

La presentadora Ares Teixidó serà l’encarregada d’inaugurar dissabte a la tarda el festival, donant pas a l’espectacle de titelles “Princesa i el Pèsol” a càrrec de Festuc Teatre.

 

Lleida, 1 de juny de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat