Presentació del desè número de la revista ‘Donem sang’ de la Federació de Donants de Sang

Donants01

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha participat aquest divendres en la presentació de la revista ‘Donen Sang’ en el 10è aniversari de la Federació de Donants de Sang de Lleida que ha tingut lloc a la sala de premsa de Diputació de Lleida. L’acte de presentació ha comptat amb les intervencions de la presidenta del Cercle de Belles Arts de Lleida (autora del quadre-portada de la revista), Divina Drudis; el president de la Federació Catalana de Donants de Sang, Marc Ibars; la vicepresidenta de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell (Geganta de la Sang), Angeleta Orpella; i el vicepresident de la Federació Catalana de Donants de Sang, Albert Torra.

 

El número deu de la revista repassa l’actualitat de la Federació de Donants de Sang, així com totes les iniciatives que han anat duent a terme en diferents àmbits de la societat, amb una especial incidència en el camp de la conscienciació, amb visites a escoles, xerrades, presentacions de llibres, maratons de donació de sang, suport a altres entitats que treballen en l’àmbit social o exposicions, entre d’altres.

 

Enguany la portada de la revista ha recaigut en l’actual presidenta del Cercle de Belles Arts de Lleida i consellera d’Art i Patrimoni de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, l’especialista en arts plàstiques, Divina Drudis, que ha fet un quadre per l’ocasió. Drudis se suma a Ramon Manzañido, Xavier Carulla, Josep Minguell, Benjamí Tous, Gabriel Pérez Bolaño, Mercè Humedas, Joan Carles Pérez, i Rafa Borlansa, que han estat el seus predecessors des de l’any 2010.

 

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que donar sang és ajudar els demés, no d’una forma directa, però sí indirecta, I que aquest gest que es fa pot servir per salvar-li la vida a algú. Per això ha afirmat que no hi ha cap expressió més solidària al món que aquesta.

 

També s’ha referit a la necessitat de la conscienciació de tothom en el sentit que és fonamental, i per això, i malgrat els índex de solidaritat que expressa la societat, ha assegurat que cal que ser més solidaris i que hi hagi més gent que col·labori en la donació de sang.

 

Tal i com expliquen els membres de la Federació la seva funció social és divulgar, fomentar i orientar el comportament de la societat per assolir una conscienciació ètica i responsable que doni resposta a l’enorme i esperançador repte que aquests avenços científics permeten.

 

En aquest sentit s’ha manifestat Ibars que ha destacat la importància de transmetre a la societat, no tant la necessitat de tenir sang a disposició, sinó quins usos se’n fan.

 

La Federació Catalana de Donants de Sang col·labora amb el Departament de Salut, amb el Banc de Sang i Teixits i amb tots els Organismes i Entitats relacionats amb la Transfusió Sanguínia, tant a nivell nacional com internacional.

 

 

Lleida, 6 de setembre de 2019

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat