Presentació de VolCat 2012 ‘Ara Lleida’, la Volta a Catalunya en BTT

ORIvolcat_2012_editora_2_5203_0_1

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la Volcat 2012 ‘Ara Lleida’, la Volta Ciclista a Catalunya que se celebrarà entre els dies 6 i 8 d’abril a les comarques de Lleida i Barcelona. La presentació ha comptat amb la participació del diputat de CiU, Marc Escarré, i el director de la cursa i de l’empresa organitzadora Ocisport, Albert Balcells.

VolCat és una cursa de tres dies que recorrerà diversos indrets de Catalunya, amb una especial incidència a les comarques de Lleida, que viuran dos de les tres etapes: La Coma (Vall de Lord)-Solsona, Solsona-Igualada, i Igualada-Castellolí. Segons els organitzadors, la primera etapa sorprendrà els participants per la seva bellesa, la segona serà la decisiva per la seva duresa, mentre que la tercera ha estat qualificada de més tècnica.

Segons Marc Escarré, la VolCat compagina oci i aventura pels amants de la bicicleta de muntanya, i serveix per donar a conèixer les comarques de Lleida, promocionar l’esport tant a nivell d’èlit com amateur, fer difusió del territori i de tots els serveis que ofereix, ajudar el sector turístic i hoteler, i promocionar el voluntariat.

Per la seva banda, Balcells ha explicat que la Volcat vol donar a conèixer el territori català fora de les pròpies fronteres, internacionalitzant la prova. De fet, serà la quarta ocasió en que la volta té caràcter internacional.

Aquesta prova permet potenciar les comarques de Lleida tant en l’àmbit de la mateixa competició com en la del cicloturisme lúdic. L’impacte econòmic directe que suposa la organització d’aquesta cursa és superior als 300.000 euros.

La cursa està destinada a bikers d’èlit d’àmbit local, nacional i internacional de categories d’elit, Sub-23/21, Màster-30 i Vet. (masc.) i elit i Sub-23 (fem.). La inscripció s’ha tancat amb 600 participants, entre els que destaca la participació d’equips de Noruega, Finlàndia, Portugal, França i Andorra.

Lleida, 29 de març de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat