Presentació de la XIV Fira de l’Oli Verd de Maials

ORIfira_oli_maials-01_editora_2_4976_0_1

ORIfira_oli_maials-02_editora_2_4976_1

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dimecres la roda de premsa de presentació de la XIV Fira de l’Oli Verd de Maials, que se celebrarà els dies 19 i 20 de novembre en aquest municipi. La presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Maials, David Masot; la regidora de Cultura i Festes i directora de la Fira, Mari Neus Palau; i el president de la Cooperativa de Maials, Josep Segura.

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació ha recordat que enguany la climatologia no ha estat beneficiosa per a la producció d’olives, però s’ha mostrat convençut que la campanya serà un èxit.

En relació amb la Fira, segons Reñé, la implicació de l’ajuntament, la cooperativa, el municipi i els seus ciutadans “fan que aquesta sigui una festa de tots, per oferir allò que durant tot l’any els pagesos del municipi han treballat i han pogut obtenir”.

De la seva banda, l’alcalde de Maials, ha explicat que la crisi econòmica s’ha vist agreujada en els camps de l’olivera i l’ametller en secà, tot i que ha assenyalat que gràcies al reg a través del Segrià Sud que han instal·lat molt pagesos han pogut assegurar la seva collita.

La Fira acollirà diverses activitats, entre les que destaquen la Jornada Tècnica Intercomarcal de l’Olivera i Tast d’Oli Verge extra, a càrrec de Pilar Pardell; la presentació del projecte ‘Camins de l’or líquid’, amb el periodista i president de l’Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, o la Jornada de portes obertes a la Cooperativa del Camp, demostracions de cuina, i la cinquena Trobada Motoristica.

Per l’edició de la Fira d’enguany s’espera vendre una quantitat propera als 14.000 litres de l’any passat. D’altra banda, el preu del litre se situa als 3,80€/litre i la previsió és que es mantinguin els preus al llarg de la campanya.

Lleida, 16 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat