Presentació de la Trail Montroig Extreme de Sant Llorenç-Camarasa

Trail_Montroig_Camarasa_01

Trail_Montroig_Camarasa_03

Trail_Montroig_Camarasa_02

Se celebra el 16 de novembre, en les distàncies de 42, 21, 14 i 8 km, per la Reserva Natural de Sant Llorenç de Montgai-Camarasa, amb la novetat de la cursa esprint de 14 km

 

La diputada Sandra Marco; l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso; el tinent d’alcaldia de Camarasa, Pere Pedrol, i els membre de l’organització, Raül Butaci i Òscar Monclús, han presentat aquest dijous la Trail Montroig Extrem, que se celebrarà per la Reserva Natural de Sant Llorenç de Montgai-Camarasa, el dia 16 de novembre en quatre distàncies: la marató, de 42 km; la mitja marató, de 21 km; la cursa esprint, de 14 km, i la Volta al Pantà, de 8 km, en les quals s’espera que les inscripcions arribin als 700 participants.

 

Sandra Marco ha volgut fer èmfasi en el fet que “esdeveniments esportius com aquest posen en valor el territori i els nostres paisatges. Per això, des de la Diputació de Lleida sempre hem dit que fomentar l’esport i la vida saludable és fomentar els valors”.

 

La marató, que compta amb un recorregut de 41,2 km i 2800+ amb un total de 5600 metres de desnivell acumulat, desafia els atletes amb terrenys diversos i exigents, des de camins sinuosos i corredors fins a pendents costeruts. Tal com ha explicat Raül Butaci, “discorre per llocs espectaculars, com el Tossal de Monteró amb el mític pas de l’Orellut, la Torreta de Sant Salvador, l’ermita de Sant Jordi de Camarasa, la Penalta, la presa de Camarasa i finalment la sempre exigent carena del Mont-roig”.

 

Segueix la mitja marató, de 21,4 km amb 1340+ i un total de 2680 metres de desnivell acumulat. El recorregut transcorre pel Tossal de Monteró, la pujada del Buho, la carena del Mont-roig i la ràpida baixada per l’Isard. Òscar Monclús ha dit que aquesta distància és la que més gent tria, tot i els bons registres de la marató, malgrat celebrar-se ja al final de la temporada. També ha dit que hi ha hagut força interès per la cursa esprint.

 

Justament, la gran novetat d’enguany és la distància esprint de 14 km i 560+, ideal per qui es vol endinsar en el món de les curses de muntanya, segons han manifestat Butaci i Monclús. El recorregut combina pistes molt portadores amb corriols espectaculars.

 

La darrera proposta és la Volta al Pantà, que aquest any passarà a ser una cursa i caminada no competitiva. Una bona ocasió per descobrir una part de l’entorn de la Reserva Natural de fauna salvatge de Sant Llorenç de Montgai, tot caminant i donant la volta al pantà de Sant Llorenç.

 

El recorregut és circular de 8,3 km i uns 100 metres de desnivell positiu. Un 25% transcorrerà per asfalt i un 75% per terra i corriols. Estarà senyalitzat en la seva totalitat amb cartells indicadors de la Volta i comptarà, si s’escau, amb l’assistència de personal de l’organització en punts i cruïlles del recorregut conflictius o amb possibilitat de pèrdua.

 

Cal recordar que la cursa es va iniciar l’any 2011, sota l’organització del Centre Excursionista de Balaguer (CEB). L’any 2014, el Club Esportiu Pedala.cat de Balaguer n’agafà el relleu, i l’any 2015 la prova entrà a formar part de l’antic Circuit de curses de muntanya FEEC, amb un augment notable de participants.

 

El prestigi de la cursa ha fet que en els darrers anys hi hagin participat corredors de nivell internacional de la talla de Pere Aurell (2021), Ragna Debats (2021), Jordi Gamito (2022), Abel Carretero (2022 i 2023), Virginia Pérez (2023), Sílvia Puigarnau (2023) o Víctor del Águila (2023).

 

Lleida, 17 d’octubre de 2024

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat