Presentació de la sisena edició de la revista “Donem Sang”

Revista_Donem_Sang_001_SLI

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns en roda de premsa la presentació de la sisena edició de la revista “Donem Sang”, que ha comptat amb la presència de la diputada Rosa M. Mora; dels coordinadors de la Federació Catalana de Donants de Sang, Albert Torra i Joana Nieto, i del pintor que ha fet la il·lustració de la revista, Gabriel Pérez Bolaño.

La revista “Donem Sang” compta amb el suport de la Diputació de Lleida i s’edita gràcies a les aportacions de les associacions de donants de sang de les comarques de Lleida, les quals col·laboren anualment a través d’escrits, fotografies i reflexions. També compta amb el suport del Banc de Teixits i Sang. Aquest any, s’han distribuït 150.000 exemplars.

La Federació Catalana de Donants de Sang és qui divulga i fomenta el missatge de conscienciació ètica i responsable, per tal d’assolir el màxim de donacions possible i fent de l’hàbit de donar sang, un factor social i cultural al nostre país.

En el transcurs de la roda de premsa, el coordinador territorial, Albert Torra, ha destacat el privilegi de donar, entès com un regal per a la persona que rep i també per a la persona que dóna.

Aquesta idea és la que també ha volgut transmetre el pintor Gabriel Pérez, que ha estat l’encarregat de fer la il·lustració de la portada de la revista. Sota el títol “L’àngel de la guarda” mostra una imatge altruista i poètica de l’hàbit de donar sang amb l’objectiu de cridar l’atenció i conscienciar la gent.

Per la seva part, la diputada Mora ha destacat la voluntat de col·laboració de la Diputació de Lleida amb els projectes socials i solidaris d’arreu de les comarques de Lleida.

D’altra banda, la també coordinadora territorial, Joana Nieto, ha anunciat que el 14 de juny de l’any vinent, amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang, Lleida serà la ciutat acollidora de tots els voluntaris de Catalunya, precisant que la Diputació de Lleida tindrà un paper important com a exemple d’institució de gran responsabilitat social.
Lleida, 7 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat