Presentació de la pujada al Port de Salau

ORIpresentacio_pujada_port_salau_001_editora_2_6045_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la 26a Pujada al port de Salau per part de l’Associació Internacional per al Túnel de Salau que té per objectiu reivindicar la importància d’aquesta infraestructura.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla; el president de l’Associació Internacional per al Túnel de Salau, Xavier Bada, i la presidenta Liasion France-Espagne, Mireia Pujol.

Aquesta tradicional pujada té per objectiu reivindicar la construcció d’un túnel que uneixi el Pallars Sobrià i l’Ariege (Occitània), en una comunicació que és, segons els organitzadors de la trobada, ‘estratègica’ per la seva situació geogràfica i per l’impuls econòmic que suposaria la seva posada en marxa, especialment en el camp del transport de mercaderies.

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, ha destacat l’esforç i la tenacitat de l’Associació Internacional per al Túnel de Salau per reivindicar la importància d’aquesta infraestructura.

El president de l’Associació Internacional per al Túnel de Salau, Xavier Bada, ha reivindicat la interconnexió pirinenca entre Lleida i l’Ariege i ha anunciat que aquest any volen donar un pas més i intentar actualitzar el darrer avantprojecte d’aquesta infraestructura que es va redactar l’any 1972.

Un dels enginyers que va participar en la redacció d’aquest document., Sebastià Riera, ha indicat que el traçat del túnel proposat no variarà respecte l’avantprojecte anterior, només caldrà actualitzar les condicions tècniques i de seguretat”.

Bada ha manifestat que l’obertura del túnel tindria una repercussió molt positiva per al creixement econòmic de les comarques lleidatanes, ja que suposa una connexió directa amb Europa.

L’ascensió al Port de Salau també representa un símbol d’agermanament entre la llengua i la cultura de Catalunya i Occitània.

A l’acte també han assistit el diputat Xavier Pont, el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, i la representant de l’entitat d’amistat catalano-francesa ‘Dialeg’, Assumpció Amat, que donen suport a la construcció del túnel.

Lleida, 1 d’agost de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat