Presentació de la primera edició de la Lliga pallaresa de curses de muntanya Correpallars

ORIpresentacio_correpallars_01_editora_2_5336_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació de la primera edició de la Lliga pallaresa de curses de muntanya Correpallars. Un projecte esportiu, cultural i muntanyenc que se celebra per primera vegada a les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

L’acte ha comptat amb la participació dels diputats de CiU, Gerard Sabarich i Xavier Pont; el representant territorial d’Esport a Lleida, Joaquim Perisé; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís, i un dels membres de la comissió de la Lliga Vall Fosca, Josep Llovich.

El diputat Gerard Sabarich ha indicat que es tracta d’un projecte nou que acull un total de 5 curses de muntanya que permeten promocionar la pràctica de l’esport i també donar a conèixer el territori lleidatà.

Aquesta iniciativa neix dels organitzadors d’algunes de les diferents curses de muntanya que es fan a les comarques del Pallars Jussà i Sobirà, juntament amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, dels ajuntaments i dels consells comarcals del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

La Lliga pallaresa de curses de muntanya Correpallars està formada per cinc curses, que es poden fer caminant o corrent:

  • Espardenyada: se celebrarà el dia 30 de juny, en el marc de la XXXIV Diada dels Raiers
  • Camí a les trinxeres: es farà el dia 22 de Juliol en el marc de la festa major de la Pobla de Segur
  • III Vertical Cabanera: la sortida serà a Capdella el dia 28 de Juliol a la III Vertical Cabanera (1.463 metres de desnivell, 5.200 metres de distància)
  • Cuca de Llum: es farà l’11 d’agost a Talarn i de nit
  • Rialp Matxicots: se celebrarà els dies 15 i 16 de setembre, per finalitzar el campionat 

El diputat Xavier Pont ha destacat que els diferents graus de dificultat de les curses i la possibilitat de fer-les caminant fa possible que aquesta iniciativa estigui oberta a tothom, ja que a més del component competitiu inclou també el component de lleure.

La Lliga pallaresa de curses de muntanya Correpallars dóna l’oportunitat d’escollir entre tres modalitats: Ultratrail de 85 quilòmetres, una marató de 42 quilòmetres i una cursa popular de 15 quilòmetres. El lliurament de trofeus es farà el diumenge, 16 de setembre a Rialp.

Lleida, 29 de maig de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat