Presentació de la IV Fira d’Alimentació i Salut

ORIfira_alimentacio_i_salut-01_editora_2_4991_0_1

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la quarta edició de la Fira d’Alimentació i Salut, organitzada per Slow Food Terres de Lleida, que se celebrarà al Palau de Vidre dels camps Elisis els dies 26 i 27 de novembre.

Durant la seva intervenció, Miquel Padilla ha destacat la defensa que tant la fira com l’Associació Slow Food fan dels productes de les comarques lleidatanes.

Durant tot el cap de setmana, els visitants podran assistir a diferents conferències relacionades amb l’alimentació i alhora gaudir dels tastos que es faran. També podran adquirir aliments artesans i ecològics en el Mercat de la Terra que s’organitzarà de forma paral·lela i que reunirà nombrosos productors. El pavelló firal acollirà conferències que parlaran d’al·lèrgies, transgènics, així com de les propietats dels aliments, plantes i herbes.

La sala d’actes del pavelló firal acollirà conferències que parlaran d’al·lèrgies, transgènics, així com de les propietats dels aliments, plantes i herbes. Al llarg del cap de setmana es celebrarà també la primera Mostra de Formatges i de Pastor de Catalunya, el primer concurs de formatges de Pastor de Catalunya, i la segona Trobada de la Xarxa Catalana de Graners. A més de les conferències, s’organitzaran diferents degustacions d’aliments com la fruita, oli, vi ecològic, cerveses artesanes, melmelades, i llet, entre d’altres.

La Fira d’Alimentació i Salut es clourà amb un acte d’homenatge al cuiner Santi Santamaria, -que va ser qui va llegir la lliçó inaugural en la primera edició-, amb la participació dels seus familiars, amics i companys de fogons.

L’objectiu d’aquest certamen és la defensa i salvaguarda de la biodiversitat, així com la potenciació de les produccions artesanes i sostenibles.

Lleida, 23 de novembre de 2011

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat