Presentació de la III Ultra Trail de Coll de Nargó

ORIultra_trail_coll_de_nargo-01_editora_2_5339_0_1

La sala de premsa de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la III Ultra Trail de Coll de Nargó que es celebrarà els dies 2 i 3 de juny pel municipi de Coll de Nargó. L’acte ha comptat amb la participació del cap de Relacions Interdepartamentals de la Diputació de Lleida, Antoni Fo; dels representants del club Lleida Extrem, Arcadi Climent i Kike Borràs; i de l’alcalde de Coll de Nargó, Benet Fité.

Es tracta d’un prova comparable a les d’ultra fons, però amb la variant que es fa per muntanya, segons han destacat els organitzadors, ja que la distància total a cobrir és de 100 quilòmetres, amb un desnivell acumulat de 9.500 metres (5.800 metres de desnivell positiu). Enguany també se celebrarà la segona edició de la Trail, una prova més assequible a atletes amateurs i que constarà de 35 quilòmetres de recorregut.

Aquest és el segon any que la cursa puntua per la Copa Catalana d’Ultres de muntanya, conjuntament amb la II Ultra Trail Barcelona, 3a Ultra Trial de l’Emmona, 22a Travessa Núria-Queralt, i I Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada.

Els 150 participants inscrits tindran 24 hores per a cobrir tot el recorregut i el disputaran en la seva major part per pistes (60% de la cursa), per senders (30%) i per senders difícils (10%). La procedència dels participants és diversa, amb la presència d’atletes de tot l’Estat espanyol. S’establiran nou punts de control, repartits de manera que sempre hi haurà un avituallament aproximadament cada 10 quilòmetres.

Durant la seva intervenció, Antoni Fo ha destacat, d’una banda la capacitat atlètica que hauran de tenir els participants per a poder completar la cursa, i d’altra banda, la bellesa dels paisatge per on es mourà la cursa, un fet que ajudarà a promocionar aquesta zona com a un entorn privilegiat per a la celebració d’aquest tipus d’esdeveniments. En aquest sentit, ha recordat que els participants faran un recorregut per esglésies romàniques com les de Gavarra, Valldarques i Sant Climent.

Arcadi Climent ha posat com a objectiu a curt termini poder doblar el nombre d’inscrits i situar-la entre les curses més prestigioses del calendari.

Lleida, 30 de maig de 2012
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat