Presentació de la Guia d’Ecoturisme de Tremp a la Diputació

ORIpresentacio_guia_ecoturisme_de_tremp_editora_2_5756_0_1

ORIpresentacio_guia_ecoturisme_tremp_02_editora_2_5756_0

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la guia "Tremp. Un esclat de natura al teu abast. Guia d’Ecoturisme al municipi més gran de Catalunya". La presentació ha comptat amb la presència del director del Patronat de Turisme de la Diputació, Jordi Blanch; el regidor de Recursos Naturals de l’Ajuntament de Tremp, Bonifaci Colomina, i el redactor de la guia, Xavier Basora.

La guia és un reclam de totes les possibilitats ecoturístiques que té el municipi de Tremp i es divideix en 4 grans blocs. En primer lloc s’explica el concepte d’ecoturisme. En segon lloc es descriuen els principals atractius turístics de la zona, "amb paisatges prepirinencs en estat pur amb cert regust mediterrani", segons l’autor de la guia, on destaquen dos dels elements més valuosos del municipi: els ocells carronyaires i un patrimoni geològic conegut arreu del món. En un altre apartat s’indiquen les 5 zones del municipi de més interès ecoturístic, que són: la Terreta i la serra de Sant Gervàs; Gurp i la serra de Santa Eugènia; la zona de Tremp al Pont de Montanyana; la serra dels Nerets, i el riu Noguera Pallaresa. A cada fitxa d’aquestes cinc zones s’expliquen els principals atractius de l’indret i es proposen visites a equipaments (miradors, centres de visitants, etc.) i itineraris per resseguir. La guia també inclou informació pràctica per poder planificar activitats ecoturístiques al municipi, com ara els allotjaments rurals on pernoctar, empreses d’ecoturisme de guiatge, bars i restaurants.

Durant la seva intervenció, Blanch ha posat de manifest l’encert que representa aquesta guia perquè impulsa i posa en valor un gran nombre de productes turístics vinculats a un territori específic, en aquest cas el municipi de Tremp, i la natura, davant l’excessiva artificialitat que actualment constitueix molta de la nova oferta turística arreu . En aquest sentit, també ha afegit que quan un projecte transmet respecte per l’entorn i per la natura, com és el cas de la guia, al mateix temps també es genera respecte per part dels usuaris cap a l’entorn que visiten.

Per a Xavier Besora, autor del projecte, es tracta d’una guia que vol servir de suport i orientació a totes aquelles persones que visiten la ciutat de Tremp i que estan interessades a conèixer les riqueses naturals i paisatgístiques del municipi, el més gran de Catalunya amb 30.200 hectàrees i 29 nuclis de població. L’objectiu del projecte és donar a conèixer els atractius naturals del municipi i les possibilitats per practicar-hi ecoturisme i, a la vegada, donar un impuls al desenvolupament d’aquesta modalitat turística sostenible.

Per la seva banda, el regidor Bonifaci Colomina ha explicat que les diferents corporacions de l’ajuntament de Tremp han volgut potenciar tot el valor paisatgístic i natural del municipi en els darrers anys, si bé l’impuls definitiu tant per a l’elaboració de la guia com per a la redacció del Pla director d’ecoturisme va ser la distinció al municipi de Tremp l’any 2010 amb el primer premi del Concurs per a l’increment de la biodiversitat de la Federación Española de Municipios y Provincias (Femp).

La guia actualment només es publica en català, però pròximament també s’editarà en castellà, francès i anglès. També es pot consultar per Internet al web de l’Ajuntament de Tremp i aviat estarà disponible igualment a la pàgina Lleidatur del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

La guia, que té una tirada de 3.000 exemplars, es pot trobar a les oficines comarcals i locals de promoció turística, cases i allotjaments rurals.

Lleida, 21 de febrer de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat