Presentació de la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana de Juncosa

ORIpresentacio_fira_oli_juncosa_001_editora_2_6167_0_1

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la Fira de l’Oli i Productes d’Elaboració Artesana de Juncosa que per primera vegada organitzarà activitats durant tot el cap de setmana del 30 de novembre i l’1 de desembre.

L’acte ha comptat amb la participació del diputat Antoni Villas; de l’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau, i del president de la cooperativa, Jaume Drudis.

L’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau, ha explicat que l’objectiu de la mostra és la promoció i venta de l’oli d’oliva verge extra Les Cabanes de la Cooperativa de Juncosa i ha destacat l’increment del nombre d’expositors.

Aquest any hi haurà una trentena d’estands d’artesania i productes artesanals, gairebé el doble que l’any passat. A més de l’oli, els visitants podran adquirir els productes d’elaboració tradicional i artesana típics de Juncosa i la comarca.

El diputat Antoni Villas ha afirmat que fires com aquesta són un esdeveniment social en el que s’implica tot el municipi i un esdeveniment econòmic.

Les activitats començaran dissabte 30 de novembre amb una caminada popular, la visita a les noves instal·lacions de la Cooperativa de Juncosa o la presentació de la nova imatge de la cooperativa, la botiga on line i l’oli EcoCabanes, un oli ecològic que es traurà en format de 500 ml, tal i com ha explicat el president de la cooperativa, Jaume Drudis.

Diumenge se celebrarà la fira pròpiament dita amb altres activitats paral·leles com visites guiades, actuacions de grallers d’Alfés i xerrades.

La Cooperativa, tot i la crisi, espera augmentar les ventes seguint amb la línia de l’any passat, i preveu que es venguin uns 10.000 litres d’oli per la fira. El preu de l’oli és de 20,00 € la garrafa de 5 litres.

La fira està organitzada per la Cooperativa Agrícola Sant Isidre i Secció de Crèdit de Juncosa SCCL i l’Ajuntament de Juncosa. També hi col·laboren la Diputació de Lleida i diferents associacions i entitats municipals: l’Associació de Dones, l’Associació de Jubilats, l’Associació de Joves, l’A.M.P.A. i l’Associació de Ramaders.

La Cooperativa de Juncosa etiqueta el seu oli amb la marca Les Cabanes sota el control de qualitat de la DOP Les Garrigues i de la Producció Integrada.

Lleida, 25 de novembre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat