Presentació de la Fira Ambruixa’t a la Vall de Cardós

Ambruixa't_SLI

Roda de premsa de presentació de la V Fira de Bruixes i Encantades de la Vall de Cardós Ambruixa’t

Ribera de Cardós organitza la cinquena edició d’aquesta fira el 19 d’agost amb un programa d’activitats que giren al voltant de les llegendes ancestrals de les Bruixes de Cardós

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la nova edició de l’Ambruixa’t, una fira que organitza la Vall de Cardós i que rememora una de les llegendes del Pirineu, com eren les bruixes.

L’any 2013, un grup de persones d’aquest municipi del Pallars Sobirà va engegar la primera trobada de l’Ambruixa’t amb la voluntat de recuperar la tradició oral i escrita de les Bruixes de Cardós. Amb la recerca d’històries, contes, llegendes i explicacions de la gent més gran del poble s’ha pogut dur a terme aquesta fira.

El proper dissabte, 19 d’agost, la Fira de Buixes i Encantades arriba a la cinquena edició duent a terme activitats diverses com són jocs tradicionals, esportius i cercaviles, paradistes amb productes artesans, conta-contes, tallers per a petits i grans ambientats amb bruixes i encanteris i xerrades sobre les llegendes de les Bruixes de Cardós. El poble ambienta els seus carrers i places en l’època medieval.

A mesura que s’atansa la nit, el poble de Ribera de Cardós es prepara per rebre el ball de les bruixes organitzant cercaviles de foc, tambors i  diables que posen fi a aquesta festa que permet recuperar la memòria cultural, literària i ancestral de les Bruixes de Cardós. Finalment, a mitjanit, arriba l’acte més esperat, el ball de les bruixes a la plaça del poble, que l’escenifiquen un conjunt de voluntaris i veïns de la Vall.

La Diputació de Lleida col·labora amb aquest esdeveniment firal, la presentació el qual ha comptat amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; amb l’alcalde de Ribera de Cardós, Llorenç Sánchez; la regidora de l’ajuntament i col·laboradora de l’Ambruixa’t, Vanesa Esquiva, i en Pep Bartolí, organitzador de la fira.

En nom de la Diputació de Lleida, Sabarich ha posat en valor aquestes activitats firals que els pobles organitzen arreu de les comarques lleidatanes i ha posat en relleu que les fires potencien l’economia local i promocionen el turisme que és molt important per les comarques del Pirineu. A més, el vicepresident ha afegit que aquesta fira és una iniciativa singular i única al Pirineu lleidatà i s’ha mostrat convençut que tindrà una projecció ascendent, de qualitat i de quantitat, que s’engloba dins del turisme d’experiències i de sensacions que avui en dia busca el visitant.

L’alcalde de Ribera de Cardós ha afegit que un dels objectius principals de la fira és potenciar i comercialitzar els productes de proximitat, alhora que els artesans i productors locals puguin donar a conèixer els seus productes als visitants.

Finalment, la regidora Vanesa Esquiva ha donat les gràcies als voluntaris i la gent del poble que fan possible aquesta fira. Esquiva ha afirmat que cada any compta amb molta més afluència de públic, l’edició passada, aproximadament unes 2.000 persones la van visitar.

 

Lleida, 26 de juliol de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat