Presentació de la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any que es farà a Cervera

Concurs_Pa_Pages_001_SLI

Entre els cinc finalistes hi ha tres flequers de les comarques lleidatanes

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació de la final del Concurs Millor Pa de Pagès Català de l’Any, que se celebrarà el 9 de maig a Cervera i que comptarà amb tres flequers de les comarques de Lleida entre els cinc finalistes.

L’acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; del president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs; del president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figueras, i dels tres finalistes lleidatans: Josep Baldomà (Forn Inalba, Balaguer), Pau Borràs (Forn Borràs, Algerri) i Sílvia Álvarez (Pastisseria Marqués, Alfarràs).

Els cinc finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2015 són:

  • Josep Baldomà (Forn Inalba, Balaguer)
  • Xavier Pàmies (Forn Sistaré 1910, Reus)
  • Pau Borràs (Forn Borràs, Algerri)
  • Sílvia Álvarez (Pastisseria Marqués, Alfarràs)
  • Manel Pérez (Fleca Casas, Argentona)

Els tres finalistes, dos dels quals també ho van ser l’any passat –Pau Borràs i Josep Baldomà-, han manifestat la seva satisfacció per passar a la final amb l’elaboració del seu pa de pagès i han destacat la importància de donar a conèixer aquest producte català.

Per primera vegada la final del concurs, que també compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, se celebrarà fora de Barcelona. La ciutat de Cervera acollirà el 9 de maig aquesta final en un acte obert al públic on es podrà assistir en directe a la deliberació del jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila.

Els concursants hauran de presentar peces de Pa de Pagès Català elaborades segons el Plec de Condicions de la IGP. El president del Gremi de Forners de Lleida, Manel Llaràs, ha explicat que el jurat valorarà qüestions com l’aspecte del pa, color, sabor, cocció i presentació.

El guanyador del concurs tindrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i una placa acreditativa. El president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Figueras, ha indicat que aquest premi és un reconeixement a l’elaboració artesanal del pa de pagès i a l’esforç i dedicació dels flequers.

A les semifinalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2015 es van inscriure 21 flequers i flequeres del Consell Regulador (9 de la demarcació de Barcelona, 8 de Lleida, 3 de Tarragona i 1 de Girona).

Els cinc finalistes es van classificar en una eliminatòria prèvia que es va celebrar el passat 5 de maig a l’Escola de Fleca Andreu Llargués, de Sabadell (Barcelona).

Lleida, 7 de maig de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat