Presentació de la Copa del Món de Canoe Eslàlom al Parc Olímpic del Segre de la Seu

Copa_mon_eslalom_Seu_001_WEB

La Diputació acull la presentació de la Copa del Món de Canoe Eslàlom al Parc Olímpic del Segre de la Seu

Copa_mon_eslalom_Seu_001_SLI

 

Fins a 272 participants de 37 països d’arreu del món competiran a la final

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la final de la Copa del Món de Canoe Eslàlom, que se celebrarà del 8 al 10 de setembre a la Seu d’Urgell, després de visitar Praga (República Txeca), del 16 al 18 de juny; Augsburg (Alemanya), del 23 al 25 de juny; Markkleeberg (Alemanya), del 30 de juny al 2 de juliol i Ivrea (Itàlia), de l’1 al 3 de setembre.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident tercer, Gerard Sabarich; de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; del president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell; del representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, i  del gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet.

El vicepresident tercer, Gerard Sabarich, ha explicat que la corporació dona suport a aquesta competició que suposa un retorn turístic, econòmic i social molt important per al territori.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha indicat que aquest any és molt especial perquè se celebra el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i alhora és l’avanç del Campionat del Món del 2019, que organitzen conjuntament la Seu d’Urgell i Sort. Batalla ha destacat la importància del piragüisme per a la Seu d’Urgell.

 

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha afirmat que un dels aspectes a valorar positivament és la vinculació que s’ha creat amb el centre d’alt rendiment, on entrenen esportistes de gran nivell que després poden participar a campionats com aquest.

En aquest sentit, el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell, ha afegit que aquests esdeveniments internacionals tenen un paper molt important per la millora dels esports d’aigües braves i per engrescar els joves esportistes.

Pel que fa a la competició pròpiament dita, el gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, ha anunciat que aquest any per primera vegada s’inclourà de forma oficial la modalitat de caiac extrem, que es caracteritza per la seva espectacularitat.

Més de 270 participants de 37 països

Enguany hi haurà un total de 272 participacions, entre canoistes i caiaquistes, d’un total de 37 països, entre els quals es troben: Alemanya, Andorra, Argentina, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estats Units, França, Gran Bretanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Japó, Kazakhstan, Marroc, Nepal, Noruega, Nova Zelanda, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca, Rússia, Senegal, Suècia, Suïssa, Tailàndia, Togo, Ucraïna, Xile, Xina.

L’equip espanyol de la RFEP enguany estarà integrat per 12 palistes.

En caiac (K1) masculí, els tres palistes espanyols seran Samuel Hernanz, Joan Crespo, amb llarga experiència en les Copes del Món disputades a la Seu en edicions anteriors, i David Llorente. La modalitat masculina de canoa (C1) comptarà amb la presència d’Ander Elosegi, que va quedar 8è en els JJOO de Rio 2016, Miquel Travé i Daniel Marzo.

En la categoria femenina de caiac (K1), competirà Maialen Chourraut, que va aconseguir una medalla d’or en els passats Jocs Olímpics de Rio 2016 millorant el bon resultat obtingut en els JJOO de Londres’12, on es va fer amb el bronze. L’acompanyaran Irati Goikoetxea i Marta Martínez, bronze en la categoria de caiac a la Copa del Món de Canoe Eslàlom de la Seu d’Urgell al 2015.

En canoa femenina (C1), la prova comptarà amb la participació de les palistes Núria Vilarrubla, esportista catalana que aquesta temporada s’ha fet amb la medalla de plata en C1D a Augsburg, Annebel Van der Knijff i Klara Olazabal.

Finalment, David Llorente, a banda del K1, participarà també en la modalitat d’Eslàlom Cros (CSLX) masculina.

 

Lleida, 30 d’agost de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat