Presentació de la cinquena edició de la “Jornada Comunicación, Mujer y Deporte”

Jornada_Dona i Esports_01

Jornada_Dona i Esports_03

Jornada_Dona i Esports_02

Organitzada per la plataforma #EllasSonDeAquí i amb el suport de la Diputació de Lleida, se celebrarà a l’Auditori Enric Granados el dia 15 de desembre per posar a debat la poca visibilitat de l’esport practicat per dones

 

La diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Sandra Marco; la tinenta d’alcaldia i regidora de Bon Govern i Polítiques Feministes de l’Ajuntament de Lleida, Carme Valls; la responsable del projecte #EllasSonDeAquí de Manzanas Livinda Nufri, Mercè Gomà, i la representant de l’Associació Esport Femení Lleida, Núria Codina, han presentat aquest divendres, a la sala de premsa del Palau de la Diputació, la cinquena edició de la Jornada ‘Comunicación Mujer y Deporte #EllasSonDeAquí’, que se celebrarà a l’Auditori Enric Granados de Lleida el dia 15 de desembre.

 

En la seva intervenció, tant Sandra Marco com carme Valls, han coincidit en assenyalar la importància en seguir treballant per acabar amb el sexisme al món, i que el repte de la lluita contra la violència de gènere té en el món de l’esport un dels grans aparadors.

 

De la seva banda, Núria Codina, ha destacat que la feina que fan a l’associació es per la igualtat i per la inclusió, tant de nenes, dones, i dones esportistes que treballen per i amb l’esport. Ha assenyalat que aquesta jornada és important per la ciutat i pels reptes que tenen marcats a mig termini.

 

La jornada s’iniciarà amb la benvinguda institucional que estarà moderada pel periodista i presentador de TV3, Artur Peguera; la periodista i escriptora esportiva, Paloma del Río, i l’actriu i ex gimnasta rítmica olímpica espanyola, Lourdes Mohedano.

 

Les taules rodones, pròpiament, donaran el tret de sortida amb la que portarà per títol ‘Hacia la profesionalización: Del fútbol al resto’, en la qual prendran part l’exfutbolista i comentarista esportiva, Marta Corredera; la directora general de l’Atlético de Madrid femení, Lola Romero, i la periodista, escriptora i presentadora de televisió, Olga Viza. Mercè Gomà ha destacat que el futbol, del que se’n parla tant, és el primer que ha professionalitzat a les esportistes. Per això ha dit que cal “emmirallar-s’hi. Els altres esports les han seguir”.

 

A continuació, es debatrà sobre ‘El deporte quiere ser olímpico’, a càrrec de la millor karateca de la història en la modalitat de kata, Sandra Sánchez; la judoka i psicòloga esportiva i guanyadora de la tercera/cinquena convocatòria #EllasSonDeAquí, Estrella López; la piragüista i membre del K4 500, classificada pels Jocs Olímpics Paris’24 i guanyadora de la sisena convocatòria #EllasSonDeAquí, Sara Ouzande, i la tiradora i guanyadora de la setena convocatòria de #EllasSonDeAquí, Helena Arias.

 

La jornada també tractarà la temàtica de ‘Las otras mujeres profesionales del deporte’, amb la presidenta de la Federació Espanyola de Rem, Asunción Lorente, i la cap de la Unitat de Medicina de l’Esport del CAR de Sant Cugat, Montse Bellver.

 

Finalment, es debatrà sobre la visibilitat, l’esport minoritari i la dona esportista, on intervindran la periodista, directora, escriptora i presentadora del programa de ràdio ‘Ganamos con ellas’, Cristina Gallo;; les cofundadores i redactores de la Tarjeta Morada, Noelia Pérez i Carmina Zaragoza, i la periodista, presentadora de TV i autora de ‘No las llmes chicas, llámals futbolistas’, Danae Boronat.

 

La IV Jornada “Comunicación, Mujer y Deporte” està organitzada per la plataforma #EllasSonDeAquí de Pomes Livinda-Grup Nufri i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, El Casal de la Dona, el Col·legi de Periodistes de Catalunya-demarcació de Lleida, l’Associació Esport Femení Lleida i l’INEFC Lleida.

 

Les inscripcions es poden fer a través del link: www.livinda.com/jornada.

 

 

Lleida, 17 de novembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat