Presentació de la 7a Xallenge BTT David Duaigües

Challenge_Duaigues_SLI

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la cinquena Xallenge BTT David Duaigües que se celebrarà els dies 6 de març (Almatret) i 13 de març (Seròs)

L’acte ha comptat amb la participació de la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol; del regidor d’Esports d’Almatret, Benjamí Quiroga, de l’alcalde de Seròs, Gabriel Pena, i dels responsables del projecte, Montse Duaigües i Xavier Teixidó.

Es tracta d’una cursa no competitiva que va néixer amb l’esperit de donar a conèixer el paisatge de l’Aiguabarreig, el Segrià Sec, i que se celebra en memòria d’un dels cinc bombers morts l’estiu del 2009 durant les tasques d’extinció de l’incendi d’Horta de Sant Joan (Tarragona).

Aquesta prova esportiva amb bicicleta de muntanya s’ha consolidat com una de les cites de referència amb una elevada participació. L’any passat es va arribar als 1.000 ciclistes, 550 en cada població.

Cada marxa té dos circuits, un de llarg (d’uns 50km amb dificultat mitjana-alta) i un altre de curt de caire popular (d’uns 30km) que passen per corriols, camins i senders, la qual cosa permet donar a conèixer la bellesa dels paisatges naturals d’aquesta zona. Les proves són de caràcter no competitiu amb llistat de classificació per temps d’arribada.
S

obre les activitats paral•leles destaca les organitzades amb la voluntat de motivar la participació i la familiarització dels infants en la practica de la BTT.

Lleida, 15 de febrer de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat