Presentació de la 7a Montgai Màgic, que comptarà amb tres campions de màgia

Montgai_Magic_001_SLI

Entre l’1 i el 4 d’octubre, mig centenar de mags amateurs oferiran fins a 88 representacions de 29 espectacles diferents

La Fira de la Màgia al Carrer de Montgai, Montgai Màgic, arriba a la seva 7a edició amb la presència de mig centenar de mags amateurs procedents de diferents punts de l’Estat espanyol i de l’estranger, que oferiran fins a 29 espectacles diferents a una dotzena d’escenaris que s’habilitaran al casc urbà de la població.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació d’aquest esdeveniment, que se celebrarà de l’1 al 4 d’octubre a Montgai. L’acte ha comptat amb la participació del diputat Enric Mir; de l’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert; del Miquel Vives, Mag Centenarius, de l’Associació de mags i il•lusionistes de Lleida, i del director de Montgai Màgic, Xavier Pérez.

El diputat Enric Mir ha explicat que des de la Diputació de Lleida donen suport a activitats lúdiques i ofertes turístiques com aquesta Fira de la màgia que ajuden a donar visibilitat a les comarques lleidatanes.

L’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, ha assenyalat que es tracta d’una fira consolidada que cada any incorpora alguna novetat. En aquesta edició destaca l’actuació de tres campions: el mag Ismael Civiac, campió mundial de màgia al carrer; Raul Black, campió europeu i també espanyol de màgia en grans il•lusions, i Daniel Garber, campió llatinoamericà de màgia especialitzat en màgia infantil.

“La màgia està canviant i ara es comença a teatralitzar, la qual cosa fa necessari que el mag estigui més ben preparat”, ha explicat Miquel Vives, Mag Centenarius, de l’Associació de mags i il•lusionistes de Lleida.

Aquest any el certamen també començarà dijous amb una sessió de màgia per a gairebé 300 escolars d’entre 3 i 12 anys procedents de centres educatius pròxims a Montgai. La sessió anirà a càrrec de l’Associació Mags i Il•lusionistes de Lleida (AMIL).

El divendres al matí es tornarà a organitzar, juntament amb la federació ALLEM i l’ONG Mags per l’Esperança, una sessió de màgia solidària adreçada a persones amb discapacitat. Uns 200 joves i monitors d’una desena de centres de la demarcació de Lleida podran gaudir d’una xocolatada, d’un taller de màgia i d’altres espectacles sorpresa.

El certamen pròpiament dit no serà inaugurat fins dissabte a les 18 hores a càrrec del campió europeu i espanyol Raul Black.

Paral•lelament als diferents espectacles de màgia que ompliran els carrers de Montgai durant tot el cap de setmana, s’organitzarà un any més el mercat màgic i els tallers per als petits.

El director de Montgai Magic, Xavier Pérez, ha assegurat que aquest certamen també contribueix a que la màgia tingui més presència a diferents activitats, com activitats infantils, aniversaris o festes majors.

Dissabte tindrà lloc l’actuació estrella del certamen a càrrec del mag Ismael Civiac, proclamat l’any passat campió mundial de màgia al carrer. Diumenge el certamen finalitzarà amb l’actuació del mag Daniel Garber el qual també oferirà una conferència exclusiva per a mags on tractarà les T.I.P.S (Temáticas infantiles y Posibles Soluciones).

Montgai Màgic es completarà amb un mercat de productes artesans i alimentaris que comptarà amb una quarantena d’expositors. Així mateix, els interessats en acampar a Montgai durant el cap de setmana poden fer-ho ja que l’Ajuntament ha habilitat el recinte de les piscines municipals.
Lleida, 30 de setembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat